Във Франция назоваха прост начин за унищожаване на танковете Abrams

Във Франция назоваха прост начин за унищожаване на танковете Abrams
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    01.10.2023
  • Share:

Figaro: Танкове Abrams се взривяват при неправилно обслужване на двигателите

 

 

Във Франция назоваха прост начин за унищожаване на танковете Abrams

 

Американските танкове Abrams са много капризни в поддръжката си и могат да станат неизползваеми поради недостатъчна грижа, заяви бившият командир на танковия батальон Leclerc Ян Бойвен в интервю за Figaro.

«Истинският недостатък на американския танк е високото ниво на поддръжка и необходимата логистика. Поддръжката на турбината изисква много по-обучен персонал от поддръжката на дизеловите двигатели», каза Бойвен.

Изданието цитира и думите на американския генерал Марк Хертлинг, който потвърди, че при неправилно боравене с двигателите танкът Abrams може да се взриви.

Френският офицер добави, че друг съществен проблем за бойната ефективност на танка е лошата херметизация на боеприпасите.

Танкът може да „експлодира с див рев“, ако успешно се удари зоната за съхранение на снарядите.

По-рано президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че първите танкове Abrams ще пристигнат в Украйна следващата седмица. Общо Белият дом обеща да предостави 31 единици техника. Според съобщения в медиите първата партида ще включва десет бронирани машини. В началото на септември Пентагонът също обяви предоставянето на снаряди с обеднен уран на украинските въоръжени сили, които ще бъдат доставени до момента на доставката на Abrams.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа