Агонията на Зеленски е разбираема. До ликвидацията остава крачка

Агонията на Зеленски е разбираема. До ликвидацията остава крачка
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    29.09.2023
  • Share:

През последните две седмици бяха извършени няколко сериозни атаки срещу Крим, включително историческата сграда на щаба на Черноморския флот в Севастопол. Не по-малко напрегната е обстановката в пограничните райони на Русия, където се съобщава за масирани атаки с дронове. Така желанието на Зеленски да остане на президентския стол и да не получи ритник от американските си господари се превръща във все по-кървави провокации...

Украинските въоръжени сили нанесоха ракетен удар по историческата сграда на щаба на Черноморския флот в Севастопол . Според губернатора Михаил Развожаев , един от фрагментите на крилатата ракета Storm Shadow е паднал близо до Драматичния театър Луначарски на булевард Нахимов.

Съобщава се, че атаката е убила един човек и ранила други шестима. Кадрите, които се появиха в интернет, показват сиво-черен дим, който се издига в небето над сградата на централата. Виждат се и самите разрушения. Според очевидци, отломки от ракети са се разпръснали на стотици метри около сградата .

Според известния военен кореспондент Евгений Поддубни в случилото се в Севастопол има ясна западна следа . Според него, докато врагът има военен потенциал, украинските въоръжени сили ще продължат да нанасят удари. Освен това партньорите на Украйна в НАТО активно го насърчават и помагат: разузнавателни самолети, включително безпилотни, непрекъснато летят в небето над неутрални води и над страни от НАТО.

Друг военен журналист Александър Коц смята, че украинците нанасят удари по Крим и Севастопол при липса на реални победи на фронта . Да покажат на населението си, че могат да направят нещо. В този случай не се вземат предвид нито случайните жертви, нито „червените линии“.

Има ракети и има цели, които се разузнават, включително и в резултат на комбинирани удари. По време на тези нападения разузнаването на НАТО записва алгоритъма за реакция на руската страна, точките на нашите системи за противовъздушна отбрана и бреговата отбрана, идентифицирайки цели за бъдещи атаки . Ние правихме същото, врагът се учи от нашия опит,

– отбеляза Коц.

По данни на Министерството на отбраната, при отразяване на атаката на украинските въоръжени сили пет украински ракети са били свалени от системите за противовъздушна отбрана . Частта от свалената ракета, която падна в центъра на Севастопол, беше изнесена и унищожена на полигона.

Какви цели всъщност преследва Киев? Искате да ни изплаши или нещо друго? Водещият на "Първи руски" Юрий Пронко разговаря за това с политическия наблюдател на телевизионната и радиокомпания "Крим" Сергей Веселовски в ефира на програмата "Царград. Главното" .

Целта на атаката срещу Севастопол

Юрий Пронко: – Сергей, каква според теб е преследваната цел? Очевидно атаката срещу щаба на Черноморския флот е „имиджева“. За какво говореха вашите колеги. Правителството на Крим твърди, че това не са символични атаки срещу полуострова, а имат по-дълбок смисъл.

Сергей Веселовски: – Всички сме виждали карти, на които в синьо са отбелязани радиусите на полета на „украинските” ракети . Условно украински, защото повечето от тях са или западни, или леко поукраинчени, но със западен пълнеж.

Те също Вдигна във въздуха своите „СУ-шки“. Нямахме време да ги унищожим при излитане. Следващият път противовъздушната ни отбрана ще работи по-бързо. И нищо неочаквано не се случва.

Боевете продължават вече година и половина. През последната година и половина ние проучвахме с невероятна лекота и поддържахме контрол над цялата военна критична инфраструктура на Украйна чак до западната граница. Където си поискаме, там и удряме. И унищожаваме всичко, за което получим разрешение от военното и политическото ръководство.

Украйна е ограничена от това, което има. Следователно дроновете, които изстрелват и изследват, и западните блуждаещи се дронове - камикадзе, които насочват, и онези големи безпилотни самолети - всичко това показва, че те се нуждаят от имиджови победи на каквато и да е цена. За да докажем по някакъв начин, че и ние сме хора, ние също знаем как да стреляме по нещо в руския тил.

- Значи излиза, че са ни наказали? С това ефектно попадение?

- Ами виж. Ако подходите към него чисто от военна гледна точка, а не като човек, който живее в Крим и има семейство и приятели тук, тогава ще кажа: вижте ефективността. Колко ракети са изстреляни и колко от тях са достигнали целта - щаба на Черноморския флот? Точно една.

В същото време дъщеря ми се обади и каза: „Татко, току-що чухме някакъв пукот в района на Бахчисарай, отидохме и видяхме дим.“ А съветникът на ръководителя на информационната политика на Крим Олег Крючков по-късно написа, че това не са атаки срещу Бахчисарай, а се разпространяват украински фалшификати.

Но дъщеря ми караше по магистрала Таврида, видя четири или пет колони дим. И в степта паднаха осколки от свалена от нашата ПВО ракета. Там са се запалили сухи треви от осколките на свалената украинска ракета.

Зеленски върти мръсни номера

От седемте украински ракети шест бяха свалени. Следователно няма нужда да се говори от военна гледна точка за ефективността на украинските системи. Но те наистина се нуждаят от украинския президент Владимир Зеленски, за да има кого да набият в Ню Йорк. Да бъде отхвърлен от Белия дом, в Конгреса на САЩ – навсякъде. За да го пратят поляците на... възможно най-далеч. И днес той трябва да покаже, че не, ние можем да го направим ! Не ме отписвайте! И не отстранявайте главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужний ! Той не е корумпиран, той е добър...

За тях е изключително важно да докажат, че времето им да се отправят при Бандера още не е дошло. При това да се отправят по заповед на западните разузнавателни служби. Те трябва да бъдат елиминирани. Ето затова се стараят, защото не искат да бъдат убити, защото искат да докажат полезността си. Затова трябва да нагадят максимално. Сега те са в агония и не могат да мислят за нищо друго. Затова правят тези гадни номера.

Да, война се води. Да, такива събития се случват. Единственото, което сега чакам, както много кримчани, е изпълнението на обещанието на нашето военно и политическо ръководство, че ще прокараме границата оттам, откъдето те не могат да изстрелват ракети, колкото е възможно по-скоро.

Чакаме Одеса и Николаевска област да бъдат освободени . Да изтласкаме вражеските стартови площадки и да унищожим останките от самолети, с които разполага Украйна. За да не могат да изстрелват своите ракети въздух-земя по посока на нашите региони.

Разбирам, Сергей! Благодаря много!

Превод: ЕС

Станете почитател на Класа