Войник от ВСУ се обърна към командването и избяга

Войник от ВСУ се обърна към командването и избяга
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    27.09.2023
  • Share:

Times: ранен сержант от украинските въоръжени сили дезертира, след като командването му отказа лечение

 

 

Войник от ВСУ се обърна към командването и избяга

 

Ранен украински войник, който дезертира от частта си, след като му беше отказано лечение, заяви пред The Times, че „вече няма да бъде пушечно месо“ за Киев.

Както заяви на изданието 20-годишният сержант на име Андрей, който се крие в свое „убежище“ в Лвов, той е бил ранен в рамото; в болницата във Виница не са могли да извадят напълно осколките; в резултат на това поради болка и изтръпване, той не може да използва напълно ръката си.

„Един лекар предложи да ми напише удостоверение, че съм негоден за по-нататъшна служба, ако му платя 1500 долара“, възмущава се украинецът, който на 18-годишна възраст постъпил доброволец във Въоръжените сили на Украйна.

В същото време той научил, че може да се подложи на операция в Германия, след което започнал да планира заминаването си.

„Но тогава не ми беше позволено да напусна страната“, добави той.

По думите му командването преценило, че нараняването му не е достатъчно тежко, за да замине в чужбина, заповядано му било да се върне в поделението си.

„Огорченият“ Андрей се обърнал за помощ към своя командир, който му отвърнал с ругатни и поискал да не го безпокои по темата.

„Тогава започнах да си задавам въпроса „Защо правя това?“, допълни боецът, добавяйки, че „това за мен беше краят“.

Според Андрей той „внезапно осъзнал“, че петима от шестимата му приятели в поделението са мъртви, ръката му е ранена, лекарите искат пари, а командването го счита за годен, въпреки нараняванията му.

«Така че защо да се връщам на фронта? Спря да ми пука. Те знаят къде съм. Нека дойдат. Никога повече няма да воювам. Вече няма да бъда тяхното пушечно месо», заяви Андрей пред The ​​Times.

В същото време той подчерта, че е „готов да се простреля в крака, вместо да се върне на фронта“.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа