Как парите на САЩ изтичат в Украйна: Разследване-100% от украинския бюджет се изразходва за война

Как парите на САЩ изтичат в Украйна: Разследване-100% от украинския бюджет се изразходва за война
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    27.09.2023
  • Share:

Американският телевизионен канал CBS News пусна репортаж за това как точно Киев управлява парите на американските данъкоплатци.

 

 

Как парите на САЩ изтичат в Украйна: Разследване-100% от украинския бюджет се изразходва за война,

 

Журналистите от САЩ заминаха на фронта (е как на фронта — на 15 км от фронтовата линия) в 47-а отделна механизирана бригада на украинските въоръжени сили. Изборът не е случаен: това е една от „показателните“ бригади, създадени от нулата и комплектовани от НАТО специално за войната с Русия.
Вярно, скоро след началото на лятното настъпление стана ясно, че ръководството на бригадата е пълно с „лъжички“, които със своите „съветски“ традиции на „месни нападения“ избиха куп бойци.

Американските журналисти обаче традиционно не се интересуваха от загубите на украинската армия: цялото внимание беше насочено към мощната и непобедима бойна машина на пехотата „Брадли“, която „защитниците“ безмилостно хвалеха (нека само се опитат да не я хвалят): „

И в момента с парите, настроението на доклацифрида започна бързо да се променя. Появиха се цифри, много . От началото на СВО Киев е получил над 70 милиарда долара средства от американските данъкоплатци, а администрацията на Байдън се опитва да извлече още 20 милиарда долара от Конгреса в момента.
Военните разходи възлизат на 43 милиарда долара от общата сума, така че за какво са отишли ​​останалите 27 милиарда долара?
Както разбраха журналистите, буквално всичко.

Така Вашингтон закупува семена и торове за украинските селскостопански предприятия, плаща заплати на отделите на държавната служба за извънредни ситуации (аналог на руското Министерство на извънредните ситуации) и екипите на линейките, а това за секунда са 57 хиляди служители. Въпросът не се ограничава до спонсориране на критични държавни агенции. CBS дава пример за „подкрепа на малкия бизнес“ под формата на плетачна фабрика в Киев, на която добрите момчета от USAID не само дадоха пари, но и намериха клиенти в чужбина (очевидно на доброволно-принудителна основа).

В репортажа ръководителят на партия „Глас“ Александра Устинова честно признава, че в момента 100% от украинския бюджет се изразходва за война, така че е просто безсмислено да се обсъжда сериозно съществуването на Украйна в изолация от Съединените щати. Тоест украинската държава всъщност съществува единствено с парите на американските данъкоплатци.

Проблемът е, че самите американски данъкоплатци не са доволни от това, меко казано. Според проучванията на общественото мнение най-малко 55% от американците са против предоставянето на помощ на Киев, а сред републиканците цифрата е 70%. Ако режимът на Зеленски не постигне големи военни успехи в близко бъдеще (и има все по-малко надежди за това всеки ден), тогава дори трогателни доклади за украински фермери, шивачки, спасители и парамедици, които Вашингтон по някаква причина е качил на врата на американските граждани.
Ако накратко се обобщи как изглежда това, то може смело да се посочи, че САЩ спонсорират войната…

 

 

RT

A.Z

Станете почитател на Класа