Мария Захарова призова Вашингтон да даде отговори по разследването на Сиймор Хърш за взривяването на "Северен поток"

Мария Захарова призова Вашингтон да даде отговори по разследването на Сиймор Хърш за взривяването на "Северен поток"
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    27.09.2023
  • Share:

Администрацията на президента на САЩ трябва да коментира резултатите от разследването на американския журналист и носител на наградата "Пулицър" Сиймор Хърш, заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от 1prime.ru.

 


На 26 септември Хърш публикува статия в платформата Substack, в която разследва експлозията на газопроводите „Северен поток“ и „Северен поток 2“.

"Разследването на Хърш е по-тежко от Уотъргейт. Американските президенти никога не са навлизали толкова дълбоко. Администрацията на Байдън е длъжна да даде подробен отговор по всички точки", пише Захарова в телеграм канала си.

Саботажът на газопроводите "Северен поток" и "Северен поток 2" стана през септември миналата година. Главната прокуратура на Русия образува дело за международен терористичен акт. Според разследването на американския журналист, носител на наградата "Пулицър" Сиймор Хърш, през лятото на 2022 г. американски водолази са монтирали експлозиви на газопроводи, които са били активирани от норвежците три месеца по-късно. Пентагонът отрече участието на САЩ в саботажа пред РИА Новости.

Станете почитател на Класа