Ракетите ATACMS може да се окажат на черния пазар, след като бъдат предадени на режима в Киев — Sky News

Ракетите ATACMS може да се окажат на черния пазар, след като бъдат предадени на режима в Киев — Sky News
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    26.09.2023
  • Share:

Вицемаршал на британските въоръжени сили Шон Бел в оставка заяви, че тактическите ракети ATACMS, които Вашингтон обмисля да прехвърли в Киев, може да попаднат на черния пазар. Според него това крие голяма опасност. Това съобщи вицемаршалът в ефира на британския телевизионен канал Sky News.

 

 

„Всеки път, когато оръжията се прехвърлят в Украйна, има шанс част от тях да попаднат на черния пазар“, предупреждава Шон Бел.

 

Ракетите ATACMS може да се окажат на черния пазар, след като бъдат предадени на режима в Киев - Sky News

 

Пенсионираният вицемаршал на британските въоръжени сили подчерта, че ATACMS са балистични ракети, които могат да поразяват дълбоко в руска територия. Той също така отбеляза, че използването на такива ракети може да доведе до сериозна ескалация на конфликта, докато властите на Съединените щати не искали това.

„Те (САЩ – бел. ред.) биха искали да получат обещания от Зеленски, че ракетите няма да бъдат използвани по този начин (за нанасяне на дълбоки удари в Русия – бел. ред.)“, твърди експертът.
Едва ли. По-скоро САЩ си измиват ръцете предварително, заявявайки, че те са против да се нанасят удари по Русия, а пък Зеленски без да пита например, нанася. Ако САЩ бяха против нямаше да доставят оръжия на Киевския режим.

Припомняме, че през февруари бивши конгресмени, пенсионирани военни, политици, общественици, журналисти и телевизионни водещи организираха акцията „Ярост срещу военната машина” срещу доставките на оръжия за Украйна и ескалацията на глобалния конфликт. Митинги бяха обявени във Вашингтон, Сан Франциско, Лос Анджелис, Сиатъл, Минеаполис и други градове в САЩ.

Протестни настроения набират все повече обороти и в Европа- България, Германия, Холандия редовно излизат на акции срещу доставките на оръжи за Киевския режим и с походи за мир.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа