Русия и тази нощ атакува Украйна с безпилотни летателни апарати

Русия и тази нощ атакува Украйна с безпилотни летателни апарати
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    26.09.2023
  • Share:

Руските войски и тази нощ атакуват Украйна с безпилотни летателни апарати тип "Шахед". Това са съобщили от ВВС на Украйна, цитирани от УНИАН.

 

 

 

В 21:10 официалният канал Telegram съобщи за изстрелването на няколко групи руски ударни БПЛА "Шахед" от Чауда (в Крим). "Очакваното време за влизане в контролираното въздушно пространство на Украйна е около 22:00 часа", се казва в съобщението.

Още в 23:47 стана известно, че се движат в посока Николаев. Впоследствие военните съобщиха за нова атака с дрон от Черно море на юг от Николаевска област.

в 01:25: Началникът на Черкаската областна военна администрация Игор Табурец съобщи, че в района е засечено ПВО. "Опасността се увеличи. Заплахата от врага, използващ ударни БПЛА", добави той.

След 1 часа са засечени "Шахеди" в посока Черкаси.

В 00:55 ч. атаката с дронове от Черно море продължава. "Стойте в убежищата", призоваха военните.

Обновена в 00:40 ч. Още една група дронове от Черно море в посока Николаев.

Актуализирано в 00:35: Сигнал за тревога в областите Черкаси и Полтава. Военните съобщават за убити в посока Кропивницки.

В 00:00 часа тревога е обявена в Донецка, Днепропетровска, Запорожка, Кировоградска, Херсонска и Николаевска области.

Експлозии са чути след полунощ в района на Одеса, след като в района беше обявено предупреждение за въздушна атака. Според телевизионния канал TSN, става дума за действие на системи за противовъздушна отбрана. Според него група дронове се приближава към пристанищата Измаил и Рени на река Дунав.

 

Станете почитател на Класа