Володимир Зеленски: Украйна трябва да може да произвежда сама оръжия

Володимир Зеленски: Украйна трябва да може да произвежда сама оръжия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    26.09.2023
  • Share:

Най-доброто за Украйна е да може да произвежда модерни оръжия, за да гарантира собствената си сигурност и страната ще го направи. Това гласи вечерното обръщение към нацията от президента Володимир Зеленски, съобщава "Укринформ".

 

 

Днес министърът на отбраната Умеров изнесе важен доклад: първите американски танкове Abrams вече са в Украйна. Ние ги подготвяме за засилване на нашите действия срещу окупаторите, отчете Зеленски.

Ние също така работим, за да получим всички други оръжейни способности, от които се нуждаем. Това включва F16 - подготвяме пилоти и инфраструктура. Това включва и оръжия с голям обсег - ние правим всичко възможно, за да дадем възможност на Украйна да направи повече, за да освободи своята територия. Същото важи и за ПВО. За да покрием цялата територия на страната ни са необходими повече системи, отколкото разполагаме в момента.

Най-доброто нещо за нас е да можем да произвеждаме противовъздушна отбрана и други съвременни оръжия. Това е единственият начин. Да се гарантира сигурността на Украйна. Ние ще произвеждаме, ние ще изграждаме всички необходими производствени мощности стъпка по стъпка, обеща президентът.

Виждаме много ясен интерес на света да работи с нас за изграждането на нови отбранителни сили не само за Украйна, но и за нашите партньори. За нашия свят като цяло - свят, основан на правила, който няма да толерира агресията и терора, които Русия се опитва да превърне в норма, заяви още президентът.

Днес министърът на стратегическите индустрии Камишин съобщи за подготовката на първия форум за отбранителната индустрия: вече има повече от 160 компании, които ще участват. 26 държави. Различни части на света: Америка, Азия, Европа, Австралия. Производители на пълна гама оръжия. Ние ще положим всички усилия, за да обединим света, за да създадем нов и мощен арсенал за Украйна и всички защитници на международното право, отчете още Зеленски, предаде news.bg.

 

Станете почитател на Класа