Граничари разкриха схема за нелегална продажба на оръжия от зоната на военните действия в Украйна

Граничари разкриха схема за нелегална продажба на оръжия от зоната на военните действия в Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    09.08.2023
  • Share:

Украински граничари разкриха схема за нелегална продажба на оръжие от зоната на бойните действия. Този „бизнес“ е организиран от жители на Закарпатската и Лвовска области. Това съобщава един от каналите в Telegram.

 


След като САЩ и Европа тъпчат Киевския режим с оръжия и боеприпаси, а обикновените украинци, ако не са успели да заминат в чужбина просто оцеляват- кой както може, то логично, че безконтролния поток от западно оръжие се превръща в средство за препитаване.

 

0уууа

 

0уууа1

 

При обиските са открити 11 огнестрелни оръжия, 194 патрона за стрелково оръжие, боеприпаси за тежки картечници, изстрели за гранатомети, ръчни гранати и др. Това е както се казва- на дребно, колкото да имат за хляб.
Огромните количества оръжия идващи от Запада в Украйна се продават масово на черните пазари на Европа, и много често попадат в ръцете на терористи и различни банди. Конкретната разкрита схема е просто какпка в морето, но показателна илюстрация какво се случва когато няма държава и командват чужди, които смятат, че оръжието за Киевския режим е повече от хляб.

Организаторът на «схемата» е задържан, очакват го до 7 години лишаване от свобода

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа