Шокиращ факт за новото «чудо оръжие» удари Зеленски

Шокиращ факт за новото «чудо оръжие» удари Зеленски
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    08.08.2023
  • Share:

Business Insider: Русия неутрализира влиянието на западните ракети Storm Shadow

 

 

Шокиращ факт за новото "чудо оръжие" удари Зеленски

 

Русия успя да се приспособи към ракетите Western Storm Shadow, използвани от Украйна, пише наблюдателят на Business Insider Майкъл Пек.

С потискаща регелярност едно ново чудотворно оръжие бе рекламирано като променящо играта за Украйна, но блясъкът му избледня, защото Русия се приспособи към него.

Според оръжейния експерт Майкъл Кофман, чиито думи са цитирани от изданието, неутрализирането на ефекта от британските ракети с голям обсег е свързано с адаптирането на руските въоръжени сили към действието на РСЗО HIMARS „чрез използването на радиоелектронна борба“ и преместването на логистичните обекти и щабове извън обсега на управляемите ракети.»

В материала се отбелязва, че от началото на използването на ракетите Storm Shadow от Украйна от средата на май не са регистрирани „значителни удари“ по руските сили.

Крилатата ракета Storm Shadow е разработена съвместно от Великобритания и Франция, нейният обсег в зависимост от модификацията е от 250 до 560 километра. Великобритания обяви предоставянето на такива снаряди на Киев на 11 май тази година.

В началото на юни стана известно, че руските военни от доброволческия отряд БАРС-11 и командването на отряда «Царски вълци» са успели да се доберат до крилатата ракета.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа