Зеленски падна в «тройния капан» на Путин

Зеленски падна в «тройния капан» на Путин
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    05.08.2023
  • Share:

La Repubblica: Русия има три коза за победа над Украйна

 

 

Зеленски падна в "тройния капан" на Путин

 

Русия разполага с три важни коза, които да й помогнат да победи Украйна, пише Джанлука Ди Фео за  La Repubblica.

„Украинското настъпление се забави и Западът се опасява, че то ще се провали до месец. 

На страната на Русия е мощната отбрана и тактиката на бойните генерали, при това ВСУ така и не се научиха за управляват крупномащабни военни операции», се казва в публикацията.

В статията се отбелязва, че резултатите от контранастъплението предизвикват нарастваща загриженост в Украйна и сред съюзниците: има страх, че настъпващите сили няма да успеят да изтласкат руснаците от завзетите от тях територии до есента, което ще създаде много трудна ситуация не само във военно, но и в политическо отношение.

„Катастрофичният сценарий може да изглежда така: хвърлянето на украински войски към Крим ще бъде отложено до края на пролетта на 2024 г., което ще позволи на Русия да се укрепи още повече…“, пише журналистът.

Според него, ако ВСУ не успеят да завземат Мариупол и Мелитопол до средата на септември, Кремъл ще има достатъчно време да се опита да внесе разкол сред съюзниците на Зеленски.

Авторът заключава, че в дипломатическите кръгове са били подновени разговорите за примирие в корейски стил, което би замразило фронтовите линии.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа