"Приазовското клане": Какво е известно към този момент?

"Приазовското клане": Какво е известно към този момент?
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    23.06.2023
  • Share:

Украинските картографи нарисуваха в сиво всички села, „освободени“ по време на офанзивата. Става дума за 7 населени места и приблизително 113 кв. км територия. Това означава, че всъщност ВСУ не са взели нищо (!!!), въпреки огромните загуби.

 

 

 

Типичен пример за недостатъчно „преодоляване“ и некомпетентност на командването беше битката за Пятихатки. Американският институт за изследване на войната (ISW) вече пет пъти писа за „установяването на контрол на украинската армия“ над него, а след това призна факта, че нашите войници вече са прочистили селото.

Ситуацията напомня "Деня на мармота". Защитниците на независимостта организират "нападение на месо", губейки рояци "натовци" (обучени в Англия мобяци - мобилизирани).

След това в Пятихатки правят снимки с геолокация и някъде по това време изпод съседния хълм изскача неуловимият „Солнцепек“ и изпича „героите“ с пълен пакет термобарични боеприпаси. Следва руската ДРГ (диверсионно-разузнавателна група) и ликвидира оцелялата в огнения ад планинска пехота от 128-ма специална гвардейска бригада на Въоръжените сили на Украйна.

Сателитното разузнаване на НАТО и операторите на независими дронове за въздушно разузнаване „Птахи Мадяра“ не могат да открият неуловимия TOC.

След пристигането американските разчети на "Хаймарсите" правят един залп през селото, като по този начин демонстрират приложението си за унищожаване на руски тежки огнехвъргачки.

Според руски и вражески военни кореспонденти вече две седмици се водят ожесточени боеве, но фронтовата линия остава същата. Ако от някъде нашите са тръгнали, то само от неблагоприятни позиции, по-точно от низините.

Господстващите височини остават за руските бойци, въпреки отчаяните атаки на противника. Да, няколко пъти врагът успя да превземе хълмовете, надвиснали над сивата зона, но не успя да се закрепи - ФАБ с модули за корекция на полета обезсилиха успехите на „героите“, както и самите тях.

Не е изненадващо, че украинските ЛОМ (лидери на общественото мнение) не публикуват доказателства за „преодолелите“, докато от наша страна се публикуват много видеоклипове на атаки срещу личен състав и техника на противника, включително от сектора Лобковое-Пятихатка, най-горещото направление .

Пилотите Ка-52 на Времевския подстъп имат особено голям брой персонал. "Алигаторите" демонстрират чудеса на оцеляване в условията на напрегната работа на вражеските зенитни артилеристи. Хеликоптерите често се връщат в базите със сериозни повреди, въпреки това сами и годни за ремонт на място.

Но врагът изобщо не защитава военната техника на НАТО, глупаво я хвърля в минни полета. На новото видео бронирана машина на американските специални части Oshkosh M-ATV гърми.

Успелите да се доближат до фронтовата линия са прикрити от нашата авиация.

„Решихме да обобщим тази вечер с нови снимки на попълване на гробището на ленд-лийза. Последният "вiбух" (експлозия в движение) впечатли дори пилота, който видя много вражески бронирани машини, излитащи във въздуха ”, казва например телеграм каналът "Воин ДВ".

Никога другаде не е имало такава антиреклама на технологиите на НАТО, дори самите бойци смятат, че съветските „боклуци“ са по-добри от американските бронирани боклуци. Няма съмнение, че световният "Военторг" е в шок.

Според информацията на погребалните доброволци на незалежната страна, много „200-ни“ (загинали) идват на военните гробища от 21-ва, 32-ра и 33-та механизирани бригади, както и от 37-а бригада на морската пехота на Въоръжените сили на Украйна. Именно те носят най-тежките загуби на Запорожкия фронт.

В армейските чатове на укровермахта пишат, че „героят на Азовстал“ Волин имал дяволски късмет, че е бил в руски плен и сега се крие в Турция като „гост на Ердоган“. Всичките му братя вече гният в земята.

Стана известно, че "натовските" 88-а, 11-а, 117-а и 118-а ОМБр все още не са влезли в бой, а също и че Зе-отборът все още не е успял да сформира 41-ва, 42-ра, 43-та и 44-та отделни механизирани бригади, въпреки че до началото на офанзивата те съществуват на хартия. Това обяснява забавянето с настъплението.

По всичко личи, че "Банкова" вече изпитва сериозни проблеми с "могилизацията". Не, "Тарасовците" все още не са изчезнали, но са се научили да се крият в мазета и тавани толкова добре, че е по-правилно да ги запишете в Червената книга.

Жълто-синият контра "некролог" показва, че от елитната 47-ма моторизирана бригада "Магура" са останали рога и копита, въпреки че именно с нея Пентагонът се готви да пробие руския фронт на Запорожкия фронт.

По последни данни нейните остатъци, прехвърлени под командването на 65-а моторизирана бригада, "героично" са загинали на 19 юни при самоубийствен щурм в посока на селището Работино - Върба.

"Натовският" "мобик" Ярослав Андрияш от 65-а моторизирана бригада се предаде и съобщи, че от 500 души от щурмовата му група са оцелели 150, докато прехвалените американски бронетранспортьори М113 са предимно разбити или неизправни.

Според обществената ДС, блокирана в Русия, зад която стърчат ушите на Залужни, в резултат на контраатака на руските въоръжени сили, воините са изскочили от позициите си южно от село Новоданиловка.

В момента бойните рейнджъри от 71-ва специализирана бригада и морските пехотинци от 33-та специализирана стрелкова бригада се готвят за атака, за да не развалят популярния принт на Генералния щаб, който като мантра повтаря „всичко върви по план."

Въпреки това въоръжените сили на Украйна все още имат солидни резерви, чийто брой очевидно е бил силно преувеличен по пропагандни причини.

Противникът не успя да наложи своята инициатива на нашите бойци и въпреки че не постигна успех, той засилва усилията си. Може да се каже, че от 20 юни офанзивата се задушава в украинска кръв и преминава в етапа на изтощителни битки в сивата зона.

Да, те преминаха интензивен курс на изтребител на НАТО и демонстрират сплотеност в битките, но защитниците на независимостта нямат абсолютно никакъв боен опит. Ето защо те търпят неприемливи загуби.

„Залужни моли Зеленски спешно да свика щаба и да спре азовското клане на въоръжените сили на Украйна, което повтаря месомелачката в Бахмут.

Главнокомандващият е готов да поеме всички политически рискове и да направи изявление пред украинците, че това е негово решение за подготовка на нова операция.

Залужни е сигурен, че без бойци няма да можем да пробием защитата на врага, а само ще изразходваме натрупаните резерви “, казва вътрешен човек, известен експерт, който има надеждни източници на "Банкова".

 

 

 

 

Александър Ситников, Превод: СМ, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа