Ракетите на НАТО са готови, Киев държи Крим като заложник. Фаталната грешка е направена

Ракетите на НАТО са готови, Киев държи Крим като заложник. Фаталната грешка е направена
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    23.06.2023
  • Share:

Америка е на прага на ядрена война с Русия! Това предупреди бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, говорейки по Fox News. Украйна възнамерява да удари Крим с крилати ракети на НАТО. И Русия ще приеме това като пряко влизане в конфликта между САЩ и Великобритания.

 

 

 

Това заяви на среща на неговия отдел Сергей Шойгу. Може ли полуостровът да стане свещена жертва на голямата политика?

За колективния Запад Крим е територия, анексирана и призната от международната общност за украинска. Така че обещанията да не се допуска използването на ракети на НАТО за обстрел на руските земи изглежда не важат за нея.

А ние удряме центровете за вземане на решения в Украйна от май и без това: редовно, целенасочено и мигновено, колкото и Киев да се опитва да представи това като агресия срещу цивилното население.

Началникът на ГУР Кирил Буданов беше или елиминиран, или тежко ранен, а видеото с главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни, което Киев се опита да представи като доказателство, че е жив и здрав, предизвиква само въпроси.

И най-важното, „контраатаката“, рекламирана от Зеленски, очевидно се проваля. Така че съзнанието на украинското общество, което се намира в „непреодолима“ зависимост, трябва спешно да бъде подхранено с някаква „победа“. В идеалния случай с участието на натовски оръжия.

Например, властите в Киев се опитаха да неутрализират месомелачката в Бахмут и загубата на този град чрез обстрел на Шебекино и набези на терористи от РДК*. А сега ситуацията е още по-трагична за Киев.

Неуспехите на „контранастъплението“ се виждат с невъоръжено око на Запад, за това пишат водещите световни медии и е трудно да се прекъсне тази реалност със съобщения за уж превзети малки селища. Така че Киев може да реши, че крилатите ракети в Крим са чудесен начин да се хвърли допамин в мозъка на обществото.

Планове и реалност

Възможно ли е технически? Да, има такава възможност.

"Говорейки за HIMARS, Шойгу най-вероятно има предвид, че те ще използват ракети ATACMS. Това са оперативно-тактически ракети, които могат да се използват от този комплекс, с максимален обсег на действие до 270 километра", коментира ситуацията военният наблюдател на "Цариград" Влад Шлепченко.

"Ако погледнете картата, ще видим, че ако зоната на изстрелване например е малко на юг от Херсонска област, оттам до Феодосия има около 260 километра. И целият полуостров е натъпкан с нашата военна инфраструктура. Това са базите на руския флот и, което е особено важно за украинците, летищната мрежа със складове за гориво и боеприпаси", каза още експертът.

Що се отнася до Storm Shadow, продължи експертът, тези крилати ракети не са толкова трудни за сваляне, ако ги видите навреме. Но ниският им полет е съобразен с терена, а стелт технологията прави задачата много трудна.

И по време на атаки срещу Крим може да се използва комбиниран удар, когато оперативно-тактическите ракети ATACMS падат почти вертикално от голяма височина от една страна и в същото време нисколетящите Storm Shadow се промъкват към целта над повърхността. Това е класическа схема за унищожаване на авионосни формирования на противника.

"Този подход е предназначен за преодоляване на наситена система за противовъздушна отбрана, причинява "разкъсване" между отразяването на високопланински и нисколетящи цели", каза още анализаторът.

"Така че е възможно нашето командване да е получило планове за удари на ВСУ срещу нашия флот в Крим. Тази схема обаче може да се използва при удряне на всеки друг обект", отбеляза Шлепченко.

Може ли Украйна да отиде още по-далеч и да използва ракети на НАТО, за да бомбардира други територии на „стара Русия“? Но това вече е малко вероятно, тъй като ще разбие общия дискурс на Запада, който обеща да не прави това.

От друга страна, Киев може да се опита да направи Крим заложник на поредната терористична атака, този път мащабна, за да удави собствените си провали в грохота на експлозиите и да потуши "непреодолимия" срив на общественото съзнание. на украинци.

Какво от това?

Правейки планове за сплашване на Русия, политиците не вземат предвид главното: настроението на нашата армия. Обстрелът на Крим с оръжия на НАТО ще бъде фатална грешка за Украйна, спусък. Освен това процесът ще бъде необратим.

Всичко е просто: на руския войник му писна да седи в окопите и да се защитава. Той иска да продължи напред. Не просто да ударим, а да щурмуваме центровете за вземане на решения. И той ще го направи. Руският войник знае, че ще бъде страшно. Само че страшно ще бъде не за него.

* терористична организация, забранена в Русия

 

 

 

 

Наталия Хворостянова, Превод: СМ, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа