"Руснаците може да бъдат убивани и грабени": Европа направи своя ход, време е и Русия

"Руснаците може да бъдат убивани и грабени": Европа направи своя ход, време е и Русия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    23.06.2023
  • Share:

Възможно ли е в съвременна цивилизована Европа човек да бъде репресиран или дискриминиран само въз основа на неговата националност? Дали неговото гражданство е достатъчна причина априори да го класифицират като ненадежден, да го шпионират, да нарушават човешките му права, записани във Всеобщата декларация за човешки права?

 

 

 

Както се оказа, сега може. И дори е абсолютно необходимо.

И така, ето какво каза дословно чешкият президент Петър Павел онзи ден:

"Считам, че както в случая с редица световни конфликти в миналото, мерките за сигурност трябва да бъдат по-строги по време на тази война, отколкото в нормално време. Така че всички руснаци, живеещи в западните страни, трябва да бъдат наблюдавани много по-внимателно. Защото са граждани на нация, която води настъпателна война."

Това вече се случи в Германия...

Логиката е напълно идентична с логиката на Хитлер по отношение на евреите. Той вярваше, че "световната плутокрация" води война срещу германския народ с тяхна помощ.

И това се потвърждава още повече на 5 септември 1939 г., когато ционисткият лидер от Еврейската агенция в Лондон Хаим Вайцман от името на евреите от целия свят обявява война на Германия, обещавайки да „използва всички еврейски ресурси“ за това.

На тази основа на германците беше позволено да правят с представителите на тази нация каквото пожелае истинската арийска душа.

...и в Чехия

Чехословакия, която се вписва в нацисткия блок, активно съдейства на германците за "окончателното решение на еврейския въпрос" - броят на жертвите е стотици хиляди.

И през 1945 г., след като преминаха на страната на победителите, чехите, с не по-малко усърдие, изгониха германците, които са живели там от векове от тяхната територия. Оказва се, че и на етнически принцип.

...и в Англия

Но принципът „на война като на война“, когато цели народи попадат в потенциални съюзници на врага, е характерен не само за страните от нацисткия блок.

Великобритания по време на Втората световна война пусна хиляди германски и австрийски бежанци, бягащи от нацисткия режим, на своя територия, а след това изведнъж реши, че са опасни, и ги изпрати всички в лагери.

и в САЩ

Американците действаха още по-радикално. Повече от 120 000 японци, които просто изглеждаха като тях, заедно с децата им, бяха поставени в концентрационни лагери до края на войната. Хиляди хора, включително родени в Съединените щати, са починали. Los Angeles Times написа:

"Усойницата винаги е усойница, независимо къде се излюпва. Така японски американец, роден от японски родители, израства японец, а не американец."

Тоест всичко беше представено приблизително в духа на г-н Петър Павел. Е, или Адолф Хитлер, ако искате.

Цивилизационен европейски нацизъм

Онези, които наивно вярват, че германският нацизъм се е случил в Европа като аномалия, противно на европейската традиция, дълбоко грешат. Това беше квинтесенцията на европейската философска мисъл от ерата на развития колониализъм.

Тогава народите се разделиха на цивилизовани и нецивилизовани. Хитлер го нарича "пълноценно" и "непълноценно".

Първите получиха, в интерес на прогреса, неограничено право да ограбват и унищожават вторите. И бъдещият фюрер е заимствал повечето си нацистки идеи от британците с тяхната мания за „бремето на белите“.

Но французите също се отличиха:

"Знаете ли кой пръв е направил абажури от човешка кожа? Не са германци. Французите през 1793 г. Бях в музея и видях тези продукти. Първите газови камери се появяват на територията на френската провинция Елзас, в тях са убити евреи", казва военният експерт Александър Артамонов.

Артамонов разказа как е разговарял с героя на френската съпротива, който е посещавал курсове по антропология преди войната. На слушателите там беше разказана теорията за расовата малоценност и формата на черепа.

Тогава омразата към евреите сред французите скача. По време на войната във Франция има концентрационен лагер за еврейски деца, които французите по своя инициатива изпращат в германските лагери на смъртта. Германците дори не са ги питали за това.

Така че тоталната фашизация на Европа в никакъв случай не е конспиративна теория, а абсолютно предвидимо явление.

Според всички прогнози през 2024-2025 г. кризата в Европа ще се превърне в социално-икономическа катастрофа: стотици хиляди мигранти, живеещи на социални помощи от поколения, ще излязат да искат равен достъп до потребление.

В тази връзка американският мислител Франсис Фукуяма провъзгласява "националния либерализъм" за хибрид на нацизма и либерализма.

Руснаците в тази конструкция са идеални в образа на "общ враг": те са разпръснати, нямат диаспори, което означава, че могат да бъдат ограбени и дори убити - и нищо няма да се случи за това.

Тук говорим за програмната статия на Фукуяма „Либерализмът се нуждае от нация“, където този философ провъзгласява:

"Либерализмът и национализмът могат да бъдат примирени. Целите на либерализма са напълно съвместими със света, разделен на национални държави. Всички общества трябва да използват сила както за поддържане на вътрешния ред, така и за защита от външни врагове."

Като се има предвид, че самият Фукуяма е фен на нацизма в Украйна, няма съмнение какво точно се предлага да се вземе за модел.

Това е идеологическото единство на Запада, основано на либерални ценности, включително содомия с еднополови бракове и други извращения. Защитната броня на всичко това ще бъдат нацистките режими по подобие на украинския.

Да, на първия етап ще бъде в рамките на националните държави. Но тогава (чисто диалектически) от множество малки национални нацизми неизбежно ще се формира един голям общоевропейски нацизъм, който да се бори срещу всеки, който е против него. Както вече се случи в средата на миналия век.

В настъпващата епоха на борбата на цивилизационните проекти (чиято открита форма имаме днес в Украйна) е неизбежно формирането на „цивилизационен нацизъм“ на Запад, когато всеки, който не признава западните ценности, ще бъде обявен за нечовек .

В същото време силовият компонент на този дизайн за потискане на външните и вътрешните „врагове“ ще бъде обикновеният нацизъм.

За тези, които все още се съмняват в съвместимостта на западния либерализъм с най-радикалния нацизъм, препоръчваме да си спомните как през 2012 г. на Болотная нашите езически нацисти и поддръжници на содомията, бяха в същите редици като пламенните либерали, поискаха оставката на Путин.

Какво следва от това?

Вижда се как чехът Петър Павел, по предложение на господарите, сондира общественото мнение за близкото бъдеще. Скоро ще получим реакцията. Всичко това обаче едва ли ще спаси Европа от сътресенията, които САЩ й поднесоха през следващите години. И както винаги, руснаците ще трябва да поемат последствията от поредния европейски нацизъм.

 

 

 

Владимир Хомяков, Превод: СМ, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа