Русия като Куба и странната война

Русия като Куба и странната война
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    23.06.2023
  • Share:

Особена е руската логика – те могат да обстрелват Киев, Харков, Лвов, цяла Украйна, да разрушават тецове, вецове, жилищни блокове, граждански обекти. Цели селища и градове са сравнени със земята. Но според тях Украйна няма право да обстрелва Крим, а не дай си боже Москва или други градове. Война по руски.

 

 

 

Странна война. Сега Русия заплаши, че ако украинците обстрелват Крим и обекти навътре в Русия с американски или английски ракети, това означава, че НАТО се включва във войната.

Руската армия обстрелва Украйна с ирански и турски дронове, севернокорейски снаряди и оръдия, ракети с китайски части – значи ли това, че тези страни се намесват във войната?

И като почнат анализатори да обясняват, че Хитлер не е победил Русия, и Зеленски няма да може. Ами Хитлер тръгна да завладява цяла Русия. А Украйна иска да си върне окупираните територии от агресор. Не да завзема Москва.

Руските медии бълват как всъщност американците искат да завземат Русия и надъхва собственото си население срещу външния враг. Путинистите у нас трескаво повтарят това – основната им теза, с която оправдават войната в Украйна.

Дали са толкова луди американците да завземат Русия? Да пращат войски там, да се бият като завоеватели и да обединят руснаците срещу себе си? САЩ изтеглиха войските си от много „по-лесни територии”, а сега да влязат в Русия, където ги чака кошмар? И какво ще постигнат? По руската логика, сигурно трябва да стане американска територия? Протекторат?

Куба, дето е под носа на САЩ, бивш техен протекторат, толкова години не са я превзели, могат да я сравнят със земята. Нищо такова не правят. Наложили са само търговско ембарго. Каквото сега са наложили и срещу Русия. И то ще остане дълго, поне толкова, колкото е за Куба. Щатите приемат и бягащи кубинци, вече 2 млн. са във Флорида.

Заради тая война, в Русия рано или късно ще стигнат до купони като в Куба. И от Русия вече бягат като от Куба. Само че руснаците навън не са добре приети. Не ги знаеш преследвани ли са, путинисти ли са, шпиони ли са? Техни шпиони се разхождат на Запад и тровят този-онзи непослушен руснак.

Путинизмът е болест,

която мъчи повечето руснаци. Болезнени комплекси колко са велики, а Запада не ги признава и им няма доверие. Владимир Владимирович ще покаже с ракети колко сме силни. Както казал Путин на Борис Джонсън – „Не искам да те наранявам. С ракети това може да стане за минути“.

Затова Рейгън каза на руски на Горбачов: „Доверяй, но проверяй”. Горбачов и старците от Политбюро преди него не бяха такива авантюристи като Путин. Сега путинизмът е завзел Русия.

Затова на руснаците в чужбина гледат като на прокажени. Не е сигурно руснакът на Запад дали просто иска да избяга от своята най-демократична държава, или временно се спасява от мобилизация, а стиска палци на Путин. Когато някой те праща на фронта в XXI век, най-логичното е да бягаш. Животът е по-ценен от авантюристични и завоевателни каузи.

Западна Европа отдавна е забравила националистическите вражди и войни. Днес не знаеш къде свършва Франция и къде започва Германия, границите минават през населените места и парковете, няма гранични пунктове, няма проверки. А в Русия слагат минни полета – дотук е наше, ще си вземем още. И какво ще го правят после?

Най-страшното на тази война е, че дава пример на света как в Европа в XXI век решават спорове между държави. Че войната може да е решение на такива спорове. И това връща света назад. Предизвика напрежение и в други точки на света.

Мисленето на Путин е средновековно. Той се позовава на историята на руската империя, не на съвременните договори, които е подписала Русия. Из страната им се развяват царските имперски знамена, наред с тези на СССР. В руските медии призовават да нападнат и други бивши съветски републики, още по-бивши губернии на царска Русия.

И после защо НАТО се разширявало до границите на Русия. Не е НАТО, което настъпва срещу Русия. Просто съседите на Русия са уплашени от нея и искат да влизат в НАТО, да си гарантират, че няма да ги нападне. Както направиха Швеция и Финландия.

Всъщност Путин разшири НАТО.

 

 

Станете почитател на Класа