The ​​New York Times: Не е ясно какво точно САЩ, Европа и Украйна ще считат за "успешно" контранастъпление

The ​​New York Times: Не е ясно какво точно САЩ, Европа и Украйна ще считат за "успешно" контранастъпление
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    11.06.2023
  • Share:

Представители на САЩ и ЕС очертаха какво биха считали за "успех" за украинската контраофанзива, но признаха, че изтласкването на руските сили от териториите е малко вероятно, пише New York Times, цитиран от ТАСС.

 

 

Както отбелязва вестникът, САЩ и Европа смятат, че контранастъплението може да се превърне в повратна точка в конфликта, но "много зависи от резултата". В същото време „няма съмнение, че новият военен ход ще повлияе на дискусиите относно бъдещата подкрепа за Украйна, както и дебатите за това как да се гарантира нейното бъдеще“, пише вестникът.

Според The ​​New York Times остава неясно какво точно САЩ, Европа и Украйна ще считат за "успешна" контранастъпление. В частни разговори представители на САЩ и ЕС признават, че „прогонването на всички руски сили е малко вероятно“.

Според вестника връщането и задържането на територии от украинските въоръжени сили в границите до 24 февруари 2022 г. и удар, който ще постави под въпрос бъдещето на специалната операция, може да се счита за „успех“.

Станете почитател на Класа