Нощна "месомелачка" край Малая Токмачка: Суровикин посреща авангарда с "многослойна торта"

Нощна "месомелачка" край Малая Токмачка: Суровикин посреща авангарда с "многослойна торта"
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    11.06.2023
  • Share:

Специалните сили на НАТО се опитаха тихо да се доближат до позициите на руските войски, но нещо се обърка

 

 

През нощта на 8 юни в Ореховския участък на Запорожкия фронт се разигра гореща битка. Танковата група бойци на въоръжените сили на Украйна премина в настъпление, съобщи председателят на движението "Ние сме заедно с Русия" Владимир Рогов . Между Малая Токмачка и Новоданиловка, подумите на политика, „се води битка с висока интензивност.“ Противникът води непрекъснат обстрел от артилерия и танкове по нашите позиции, опитвайки се да ги изравни със земята.

Украински източници потвърждават, че това е така. След като първата атака на т. нар. „гвардия на наступа“ на Въоръжените сили на Украйна беше отблъсната в 4 сутринта, веднага започна нова вълна от украински „отряди самоубийци“.

Противникът се втурва на групи от по 40-60 души с подкрепата на западната бронетехника и под прикритието на натовската артилерия. Изглежда, че „гвардейците“ на Зеленски са били разредени с чуждестранни наемници с прибори за нощно виждане (ПНВ). Те се придвижват напред в термокамуфлажни одежди, за да не бъдат видими на термовизионните камери на наблюдателните постове на въоръжените сили на Руската федерация.

Не се получи много добре. Натовските ССО-шници, воюващи под чужд флаг, били „издадени” от ярката луна, оплакват се източници от другата страна на фронта. Според други източници, нашите бойци също са имали и прибори за нощно виждане, което е неприятна изненада за противника. Не е тайна, че в плановете на Генералния щаб на Укровермахта се подчертава необходимостта от използване на опита от Слобожанската офанзива, когато въоръжените сили на Украйна със „западното нощно виждане“ уж са се сражавали много ефективно през нощта.

Защитниците на независимостта, обединени в мощни бронирани групи, се втурват все към същите райони, по-специално към селището Работино, на 10 км южно от град Орехов. Именно тук изгаря и по-голямата част от техниката на НАТО, в която преобуващият се във въздуха Шарий (изглежда се бои за испанското си имение) упорито вижда мирни трактори за пръскане на овошки John Deere 4830.

Неговото безумно бълнуване, очевидно, е предназначено само за най-майданутите украинци. По думите на побъркващия се блогър, две машини наведнъж, следващи една зад друга в центъра на военните действия, били заети с обработката на горския пояс с пестициди.

Нашите танкове Т-90 унищожават десетки от тези "пръскачки", от които човекоподобни насекоми изскачат и презглава хукват назад. Въпреки това, нови „мирни“ превозни средства се появяват от горските насаждения и настъпват към нашите позиции заедно с качените бойци на бронята. Артилерията действа мощно, както нашата, така и противниковата.

„Самостийните“ блогъри пишат за многобройните "Хаймарси", подкрепящи с огън въоръжените сили на Украйна. Един от тези „диванни експерти“ драска: „През последните няколко дни въоръжените сили на Украйна активно „изпробваха“ руската защита на южния фронт. Те разкриват местоположението на складове и щабове, а също така измерват скоростта на реакция в различни части на фронта. Важна задача е да се заемат удобните височини, за да имаме предимство преди решителния щурм.

В хода на продължителните тежки боеве украинската страна се похвали с превземането на една височина - 178,2, по която в момента действа руската авиация. От написаното в армейските форуми на незалежните воини може да се разбере, че подкрепленията, изпратени на "хероите", са унищожени.

Очевидно врагът не изпитва недостиг на ракети за Hymars. От наша страна фронтовата ПВО работи надеждно, прикривайки гаубиците и самоходните оръдия.

От другата страна горчиво се оплакват от руското превъзходство във въздуха. В небето на Запорожие има много руски самолети и щурмови хеликоптери, които устройват огнена въртележка за „настъпателната гвардия“. Нашите бойци са преброили снощи пет мощни бомбардировки срещу въоръжените сили на Украйна. На бойното поле има планини от „двеста“ и още повече тежки случаи на „триста“, но врагът не ги евакуира, а безумно продължава опитите да пробие защитата.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна беше принуден да прехвърли тук от Киев системите за противовъздушна отбрана IRIS-T, по една от които вече се „поразходи“ дронът „Ланцет“.

Такова бързо унищожаване на германската система за противовъздушна отбрана показва готовността на нашите войски за нови заплахи и постоянният мониторинг на вражеските позиции. Броят на руските баражиращи боеприпаси и безпилотници - разузнавачи шокира врага, на когото техните лъжливи командири обещаваха лесна разходка до Токмак.

Според получените радиопрехващания най-малко едно подразделение на въоръжените сили на Украйна игнорира заповедта за настъпление и атака на нашите позиции. Загубите на противника са много големи“, се казва в неофициалния телеграм канал на Безсонов.

Можем да се направи извода, че „гвардията на наступа“ е глупаво изпратена да умре, без дори да е била правилно подготвена за проходите в минните полета. „Схватките от последните дни показаха, че с упоритост от наша страна врагът се разлага и изпада в състояние на фрустрация ... Биете по него от всички стволове – и той започва да ходи по нужда, без изобщо да си сваля панталоните“, коментира ситуацията на бойното поле Александър Ходаковски, командир на баталиона „Восток“.

Междувременно екипът на Зе упорито лъже „свидомите“ украинци, че нищо не се случва на Запорожкия фронт. Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана Данилов опроверга дори информацията на американските медии за "месомелачката", която се разиграва край Мала Токмачка. Зеленски, който лично обяви на 4 юни, че „решението е взето“, също играе на „мълчанка“.

Нещо повече, Зе - пропагандистите от Банкова твърдят, че руснаците „показват Мосфилм“ (така в „Незалежната“ наричат кадрите, заснети от руските бойци). Всичко е фейк и дезинформация. Нищо ново обаче. Изглежда, че киевският режим съвсем го е закъсал с „творчеството“.

Заслужава да се отбележи също, че в тактиката на украинските бойци почти няма нововъведения, с изключение на огромното количество използвана техника на НАТО.

Изглежда, че западните медии и официалните изявления за доставката на военна помощ са неверни. Техниката и боеприпасите, които са доставили, очевидно са много повече от обявяваните цифри.

Според наблюдението на "Военна хроника", "сега, когато частите на въоръжените сили на Украйна губят войски отново и отново, опитвайки се да намерят пролука в отбраната“, си струва да се обърне внимание на работата на отбранителната линия на въоръжените сили на Руската федерация, в планирането на която, както се смята, основно участие взе заместник-главнокомандващият на групировката на войските в Украйна генерал Суровикин .

Огневите линии по целия фронт, изградени на принципа на многослойната торта, ви позволяват да смилате части на въоръжените сили на Украйна още по пътя им и бързо да решавате проблемите на пробива, ако възникнат някъде.

 

 

 

Александър Ситников, Превод: ЕС, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа