Поляците нарекоха «успехите» на ВСУ «пропаганден цирк»

Поляците нарекоха «успехите» на ВСУ «пропаганден цирк»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    25.05.2023
  • Share:

Украйна се старае да оправдае «инвестицията» на Запада. За да „прикрият“ загубата на Артьомовск, въоръжените сили на Украйна се опитаха да „скроят победа“ (перемога — победа, бел. ред.).

Но това не е нищо повече от пропаганден цирк за западното общество, който, за съжаление, поглъща най-абсурдните постановки. Това съобщава наблюдателят на полското издание Myśl Polska.

 

 

Поляците нарекоха "успехите" на ВСУ "пропаганден цирк"

 

Гигантските финансови разходи на Запада за Украйна трябва да се изплатят, затова въоръжените сили на Украйна се опитват да се представят за успешни и изпращат информация, че руската армия вече е загубила, но все още не знае за това, иронизира авторът. Според него в това не вярват дори заклетите проукраински анализатори.

След загубата на Артьомовск киевският режим трябваше по някакъв начин да се оправдае пред своите ревизори, счита наблюдателят. Затова пропагандата трябваше да измисли нещо, за да „пусне някой боклук, за да отвлече вниманието“, разпространявайки в мрежите информация за нападението над Грайворон (село в Белгородска област), пише авторът на статията.

Експертът твърди, че западните журналисти и анализатори дори не планират да разгледат този въпрос. Тъй като, според него, реалността на западния свят се формира именно от такива медии, които показват съвсем различна картина на събитията, случващи се в Украйна. Явления и събития, които са напълно противоположни на реалността, пише наблюдателят на Myśl Polska.

„Събитията в Белгородска област не са нищо повече от пропаганден цирк за западното общество, което, за съжаление, вярва в най-абсурдните постановки. Ще преглътне ли това обществото? И още как, защото никой или почти никой от анализаторите и журналистите няма да напише, че това е „цирк“ с пропагандна цел. Виртуална реалност, виртуална „перемога“ (победа, бел.ред.), която ще бъде погълната от 90% от хората в западното общество“, обобщава авторът на статията.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа