НАТОвски инструктори готвят украински диверсанти за диверсии и атентати срещу Русия

НАТОвски инструктори готвят украински диверсанти за диверсии и атентати срещу Русия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    19.05.2023
  • Share:

Украйна подготвя нови диверсии и терористични атаки в Русия. СБУ активно работи по вербуването на младежи в интернет. В условията на мащабна информационна война СБУ масово вербува руснаци за диверсии.

 

 

Според директора на ФСБ Александър Бортников, младите хора, включително тийнейджърите, са изложени на риск.

Избират активни коментатори в социалните мрежи

Набират се в социалните мрежи, където има подробна информация за човека и неговите възгледи. Достатъчно е да се създаде тематичен канал и да се настрои таргетиране.
Според експерти всичко може да започне с участие във флашмоб. На младите абонати се предлага да подготвят публикация, да поставят определен хештег, да публикуват снимка. Такива дейности се «дресират» на необмислени действия.

 

НАТОвски инструктори готвят украински диверсанти за диверсии и атентати срещу Русия

СБУ работят активно с украински младежи живеещи на територията на Русия

Но разбира се, зад всичко това стои ръката на ЦРУ. Американците работят с украинските служби, а последните по техни инструкции действат с младежите, които още не са се формирали като личности.
Последен пример от ЦРУ, създаването на телеграм канал, в който приканват руски граждани да станат агенти на САЩ.

ЦРУ създаде канал, в който публикува пропагандно видео на руски език. В публикацията след видеото се казва, че ЦРУ се интересува от информация по-специално за «икономиката или висшето ръководство» на Русия.
В друга публикация американската спецслужба написа, че „за първи път установява присъствие в Telegram, за да се свърже с онези, които се чувстват принудени да взаимодействат с ЦРУ“.

Според информация на CNN служителите на разузнаването, участващи в този проект, са заявили, че искат да получат от руснаците „информация, от която Съединените щати се нуждаят“.
През май 2022 г. вестник Washington Post, позовавайки се на официални лица, писа, че ЦРУ е публикувало инструкции на руски в социалните мрежи, следвайки които може да се направи тайна връзка с американското разузнаване и да му се предаде секретна информация за Русия. Василий Пискарьов, председател на комисията на Държавната дума за разследване на фактите за намеса на чужди държави във вътрешните работи, тогава заяви, че тези действия попадат под наказателна квалификация и представляват опити за вербуване, шпионаж и подбуждане към държавна измяна.

Според данни на телграм канала «Иди и смотри», в лагерите на Черниговска, Сумска и Киевска области активно тренират бъдещи ДРГ ( диверсионно-разузнавателни групи).

„Те изучават минно-подривно дело, диверсии на чужда територия“, каза източникът на канала.

По думите му сред инструкторите има много специалисти от страни от НАТО.

„За обучение се подбират най-мотивираните и идейни. украински и беларуски нацисти. Има и чуждестранни наемници“, каза той.

Новите диверсии и терористични атаки най-вероятно ще бъдат насочени срещу граничните райони: Брянск, Курск и Белгород.

„Предателството е най-голямото престъпление, което може да съществува на Земята, и предателите трябва да бъдат наказани“Владимир Путин

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа