Sohu: $150 млн незабавно се превърнаха в пепел само с един удар на Русия

Sohu: $150 млн незабавно се превърнаха в пепел само с един удар на Русия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    19.05.2023
  • Share:

Руските войски унищожиха американска система за противовъздушна отбрана Patriot в Киев, превръщайки 150 милиона долара в пепел за миг. За това пишат авторите на Sohu. 

 

 

Sohu: $150 млн незабавно се превърнаха в пепел само с един удар на Русия

 

Според китайските експерти режимът в Киев и НАТО упорито не признават факта, че руските войски успяха успешно да унищожат най-добрата система за противовъздушна отбрана на САЩ — системата за противовъздушна отбрана Patriot. Хиперзвуковата ракета «Кинжал» порази целта с висока точност точно в Киев.

„Зеленски и командирите му знаеха за приближаването на „Кинжал“ и се готвеха да го пресрещнат, за да ударят шамар в лицето на Русия. В крайна сметка обаче всичко, което екипажът на Patriot можеше да направи, беше в отчаянието си да пуснат целия боен комплект на ЗРК.

Но нито една от 30-те противовъздушни ракети, всяка от които струва повече от 5 милиона долара, не спря руския «Кинжал».

Всички те, заедно със системата за противовъздушна отбрана, бяха превърнати в пепел за миг… Щетите на въоръжените сили на Украйна и САЩ възлизат на повече от 150 милиона долара“, се казва в статията.

В материала на Sohu се подчертава, че инцидентът с унищожаването на Patriot е от голямо значение за Пентагона. Той демонстрира, че надеждността на произведените в САЩ системи за ПВО не е толкова добра, колкото се рекламира. Освен това тази ситуация потвърждава неверността на съобщенията на Киев, че американските системи за противовъздушна отбрана уж са способни да прихващат руските хиперзвукови ракети.

„От самото начало беше ясно, че „свалените“ ракети „Кинжал“, демонстрирани от украинските власти, са просто боклук, парчета метал или снаряди-примамки за отвличане на вниманието на ПВО. Унищожавайки „Пейтриът“, Русия най-накрая разобличи проамериканската пропаганда и сложи точка на този въпрос“, допълват китайските анализатори.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа