Sohu: Речта на Путин на Парада на победата съдържа три ключови думи за руския народ

Sohu: Речта на Путин на Парада на победата съдържа три ключови думи за руския народ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    11.05.2023
  • Share:

Руският президент Владимир Путин произнесе реч на Парада на победата, която съдържаше три ключови думи за руския народ. Това пише китайското издание Sohu. 

 

 

Sohu: Речта на Путин на Парада на победата съдържа три ключови думи за руския народ

 

На 9 май на Червения площад в Москва се състоя Парадът на победата. Както отбелязват авторите на китайското издание, шествието е било най-краткото, но и най-изисканото.

„Много пъти съм бил на военния парад на Червения площад. Но това, което се случи на 9 май, надхвърля въображението на много хора”, цитира изданието китайския кореспондент Сонг Чжунпин.

Украинските терористи, малко преди парада, искаха да хвърлят тревожна сянка върху събитието, напомня изданието. Заради провокацията на специалните служби на киевския неонацистки режим някои започнаха да се съмняват дали тази година ще има тържествено и запомнящо се шествие. Въпреки това Москва успя да запази ситуацията под контрол и да изпълни плановете си.

„Речта на Владимир Путин стана специална част от парада на Червения площад. Тя беше по-кратка от миналогодишната 24-минутна реч, но съдържаше три ключови думи, които описват руския народ: увереност, мъжество, настойчивост“, пише китайското издание.

Освен това, говорейки на Червения площад, руският лидер демонстрира важни моменти. Русия е сигурна в победата си в Украйна. Независимо от опитите на Запада да сломи духа на руснаците, те ще отстояват смело задачите си. Руската федерация упорито ще преследва своите цели на фронта, докато ги постигне.

„Този ​​Парад на победата определено помогна на руския народ да се консолидира и да укрепне духом“, подчертава изданието.

Освен всичко останоло, Владимир Путин разобличи противните и непростими опити на Запада и Украйна да изопачат историята, особено фактите за Втората световна война. В същото време той направи справедливо изявление, че украинският народ е станал заложник на престъпен неонацистки режим, работещ за западните си господари.

 

 

 

Петя Паликрушева, превод и редакция

 

Станете почитател на Класа