Тъкър Карлсън прекъсна мълчанието след внезапното напускане на Fox

Тъкър Карлсън прекъсна мълчанието след внезапното напускане на Fox
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    28.04.2023
  • Share:

Тъкър Карлсън наруши мълчанието си за първи път след внезапното си напускане на Fox News, публикувайки видео в Twitter, което не се отнася директно до съобщеното му уволнение.
Карлсън беше една от най-големите звезди на мрежата и спечели много последователи, докато бълваше ксенофобска и расистка реторика в шоуто си, „Тъкър Карлсън тази вечер". Той напусна Fox News без обяснение в понеделник. Новинарските издания съобщиха, че Карлсън е бил уволнен по лична заповед на собственика на Fox Рупърт Мърдок, наред с други неща, за използване на вулгарен език, описвайки жена изпълнителен директор. Fox News каза в официално изявление, че Карлсън и мрежата са се съгласили взаимно да се разделят.
В сряда Карлсън сподели загадъчно двуминутно видео в своя акаунт в Twitter, което не обяснява напускането му, но предлага широки оплаквания относно състоянието на американския дискурс. Той разказва, за това, което забелязва, „когато се отдръпнеш от шума за няколко дни".
„Нещо, което забелязвате, когато си отделите малко време, е колко невероятно глупави са повечето от дебатите, които виждате по телевизията. Те са напълно без значение. Те не значат нищо. След пет години дори няма да си спомняме, че сме ги чували. Повярвайте ми, като на някой, който е участвал", добави той.
Fox не е коментирала публично защо е прекъснала отношенията си с Карлсън, но това се случи, след като миналата седмица Fox News се съгласи да плати на компанията за оборудване за гласуване Dominion 787,5 милиона долара за уреждане на шумно дело за клевета.
Съобщава се, че зашеметяващото напускане на Карлсън е свързано със съдебно дело, заведено от неговия бивш старши продуцент Аби Гросберг, която твърди, че е била изправена пред сексизъм и враждебна работна среда.
Fox News незабавно замени слота на Карлсън с ротационен списък от водещи, докато не бъде намерен постоянен заместник. А във видеото си Карлсън намеква, че феновете му не го виждат за последно.
„Къде все още можете да намерите американци, които казват истински неща? Не са останали много места, но има и това е достатъчно. Докато можете да чуете думите, има надежда. Ще се видим скоро", каза той.

Станете почитател на Класа