ФСБ обвини в държавна измяна служител на московски оръжеен завод

ФСБ обвини в държавна измяна служител на московски оръжеен завод
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    23.04.2023
  • Share:

Следователи от Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ) повдигнаха обвинения в държавна измяна на заместник-ръководителя на лаборатория за изпитване в московския оръжеен завод Промтехнология, съобщи служител на правоприлагащите органи пред ТАСС в събота.
„Следователите на ФСБ обвиниха руския гражданин Дмитрий Кича в държавна измяна по член 275 от Наказателния кодекс на Русия. Той беше арестуван и отведен в следствения арест в Лефортово, където се извършват следствени действия като част от криминално разследване", отбеляза служителят.
Ако бъде признат за виновен, Кича може да получи до 20 години затвор.
Говорител на Лефортовския районен съд на Москва потвърди пред ТАСС, че обвиняемият е бил задържан за два месеца, но отказа да предостави повече подробности, тъй като делото съдържа документи с гриф "секретно".
Няма официален коментар от страна на правоохранителните органи, обвиняемия или негови представители.
Компанията Промтехнология стартира търговското производство на спортни пушки под марката ORSIS през март 2011 г., според уебсайта на производителя. Компанията също така извършва научноизследователска и развойна дейност за създаване и модернизиране на съвременни прецизни оръжейни системи и си сътрудничи с експерти от руски изследователски центрове и технически университети в областта на металообработката и материалознанието, както и в проектирането и разработването на малки оръжия.

Станете почитател на Класа