Folha: Бразилците споделиха защо Путин няма да постъпи с Лула така, както с Макрон

Folha: Бразилците споделиха защо Путин няма да постъпи с Лула така, както с Макрон
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    20.04.2023
  • Share:

Сергей Лавров посети Бразилия, където се срещна с външния министър Мауро Виейра и предаде покана на президента Лула да посети Русия, пише бразилското издание Folha de S. Paulo. Путин няма да постави Лула на «километровата» маса, считат читатели на изданието. Двамата лидери се уважават взаимно.

 

 

Folha: Бразилците споделиха защо Путин няма да постъпи с Лула така, както с Макрон

 

 

По време на посещението си в Бразилия руският външен министър Сергей Лавров заяви, че подходите на Русия и Бразилия към настоящите събития в света са „съзвучни“. Въпреки че конфликтът в Украйна не беше пряко споменат, Лавров получи подкрепата на бразилския си колега Мауро Виейра, който разкритикува едностранните санкции срещу Москва.

Късно вечерта Лавров се срещна с президента на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва в официалната му резиденция — двореца Алворада. Срещата продължи около час и половина.

Читателите пишат:

Mateus Vaz de S Sá

На този етап Бразилия не е в НАТО, затова няма да играе по свирката на САЩ.

Denize Barbosa Lial

Русия подготвя за Бразилия, която най-накрая придоби легитимно цивилизовано правителство, триумфален прием. Не се съмнявам, че Путин няма да настани нашия президент Лула на километричната маса, на която прие французина Макрон — той изглеждаше изключително неловко на снимките. Русия и Бразилия имат стратегически икономически партньорства и никое бразилско правителство няма да промени това. Лула и Путин се разбират и уважават, това е очевидно.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа