Киев е близо до осъзнаването на безвъзвратната загуба на Запорожката АЕЦ

Киев е близо до осъзнаването на безвъзвратната загуба на Запорожката АЕЦ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    02.04.2023
  • Share:

Рогов: Позицията на Киев за ЗАЕЦ е обусловена от разбирането, че тя е загубена за Украйна

 

 

Киев е близо до осъзнаването на безвъзвратната загуба на Запорожката АЕЦ

 

 

Главата на запорожкото движение „Ние сме заедно с Русия“ Владимир Рогов счита, че позицията на Украйна за контрол над Запорожката АЕЦ се дължи на това, че Киев е преминал към етапа на приемане, че Запорожката АЕЦ завинаги ще бъде в Руската федерация.

По-рано Михаил Подоляк, съветник на главата на кабинета на Владимир Зеленски, разкритикува работата на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ), заявявайки, че ситуацията около ЗАЕЦ не е мръднала от мъртвата точка за шест месеца. Според него украинската страна е разчитала на връщането на атомната електроцентрала под своя юрисдикция.

„Изявленията на представителите на киевския режим за връщането на контрола над Запорожката АЕЦ, очевидно, са продиктувани от депресия и приемането, че Запорожка област се е върнала завинаги в Русия. Приемането на неизбежното има пет етапа: отричане, гняв, пазарлък, депресия и приемане. Запорожката АЕЦ е собственост на Русия и това е отчетливата държавна позиция. Фактът, че ЗАЕЦ завинаги е собственост на Русия, ясно се разбира и на Запад. Затова наложиха санкции срещу това руско предприятие“, каза Рогов пред РИА Новости.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа