Сиймор Херш: „Залагането за победа на Украйна е самоубийствено“

Сиймор Херш: „Залагането за победа на Украйна е самоубийствено“
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    19.02.2023
  • Share:

„Надеждите на администрацията на САЩ за победа на Украйна в конфликта с Русия са самоубийствени", каза американският разследващ журналист Сиймор Херш в интервю за портала Consortium News.
„Беше самоубийствено да мислиш, че можеш да спечелиш тази война, че Украйна може да спечели тази война. Просто има твърде много корупция. Това беше много, много лошо решение. Трябваше да настояваме за мир, трябваше да сключим споразумение", каза Херш, който по-рано публикува откритията си за експлозиите на руските газопроводи „Северен поток" и „Северен поток 2".
„Просто е глупаво да не уверим веднага руското правителство, че не сме заинтересовани Украйна да стане член на НАТО. НАТО така или иначе не искаше Украйна заради корупцията. Просто бяха направени толкова много лоши грешки. Невъзможно е да се повярва колко тъпо беше това ръководство. И след това се придържат към войната", каза той.
На 8 февруари Херш написа в статия, цитирайки доверени източници, че водолази от ВМС на САЩ са поставили взривни устройства под газопроводите „Северен поток 1 и 2" под прикритието на учението BALTOPS през юни 2022 г. и норвежците са активирали бомбите три месеца по-късно. Според журналиста решението за провеждане на операцията е взето лично от президента на САЩ Джо Байдън след деветмесечни дискусии със специалисти по сигурността на Белия дом.
Говорителят на Съвета за национална сигурност на Белия дом, Адриен Уотсън, каза в коментар за ТАСС „Разказът на Хърш е изцяло неверен и пълна измислица".

Станете почитател на Класа