Хърш: САЩ сплотиха руския народ около Путин

Хърш: САЩ сплотиха руския народ около Путин
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    18.02.2023
  • Share:

Журналистът Хърш заяви, че Съединените щати с действията си е сплотил руския народ около Путин

 

 

Хърш: САЩ сплотиха руския народ около Путин

 

 

С враждебните си действия САЩ само сплотиха руския народ около президента Владимир Путин, каза в интервю за consortiumnews.com авторът на разследването за взривяването на „Северните потоци“, американският журналист Сиймур Хърш.

«Ние дадохме на Путин причина, която да обедини руския народ около него. А това беше наистина глупаво», каза Хърш.

Той припомни многобройните публикации, появили се преди година за уж лошото здравословно състояние на президента на РФ.

«Британците писаха много повече от нас, но ние също много говорихме — «той изглежда болен», имаше много спекулации», отбеляза журналистът.

В същото време той подчерта, че не подкрепя започването на военните действия в Украйна.

„Но това, което направихме с поведението си, което описвам, е, че дадохме причина на народа да го подкрери. Тези момчета с техните формулировки, това е правителството: Блинкен (държавен секретар, бел. ред. ), Съливан (Съветник по националната сигурност, бел. ред.) и Нюланд (заместник-секретар, бел. ред.) — те са много войнствени“, подчерта Хърш.

Журналистът ги нарича «много по-враждебни» от президента на САЩ Джо Байдън.

«Тези тримата: Нюланд, Блинкен и Съливан, мисля, че оказват голям натиск върху него (президента на САЩ, бел. ред.). Всички те имат дългогодишна невероятна омраза към Путин. Мисля, че тя е почти лична» заключи той.

Сиймор Хърш е известен американски журналист, носител на наградата Пулицър (1970 г.) за разследването си на масовото убийство на невъоръжени цивилни от американските войници по време на войната във Виетнам.

Миналата седмица той публикува статия за своето разследване на диверсията над руските газопроводи под Балтийско море. Според него американските водолази са заложили взривове под «Северен поток» и «Северен поток 2» по време на учението на НАТО Baltops 2022, а три месеца по-късно норвежците са ги задействали. Освен това президентът Джо Байдън се е решил на терористичния акт след повече от девет месеца секретни дискусии с екипа по национална сигурност, поясни в статията си журналистът.

Твърди се, че причината за дълготе време за вземане на решението от страна на Байдън са станали опасенията на президента на САЩ, че Германия, която получава газ от Русия чрез «Северен поток», няма да поиска да участва във военната помощ за Украйна. Вашингтон отрича тези обвинения.

ПП

Станете почитател на Класа