Американска разузнавачка назова главния страх на САЩ в конфликта в Украйна

Американска разузнавачка назова главния страх на САЩ в конфликта в Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    17.02.2023
  • Share:

Бившият офицер от Пентагона Кофлър заяви, че конфликтът в Украйна може да разкъса Европа

 

 

Американска разузнавачка назова главния страх на САЩ в конфликта в Украйна

 

 

Основните опасения се заключават в това, че конфликтът в Украйна може да ескалира неконтролируемо, в което ще бъдат въвлечени и самите Съединени щати, каза офицерът в оставка от американското военно разузнаване Ребека Кофлър в ефира на Fox News.

«Това е безкраен конфликт, който се превръща в пореден Афганистан, сега е моментът Пентагонът да помисли каква е крайната му цел. Нямаме стратегия за постигане на победа, нямаме стратегия за излизане от конфликта и е време да вземем насериозно това, което се случва. Ако този конфликт не спре скоро, той ще разкъса Европа на парчета“, подчерта тя.

Според нея украинската криза е разкрила неспособността на Пентагона и администрацията на Байдън да правят планове за бъдещето. Тя обвини американското ръководство, че Вашингтон доставя на Киев оръжия за много милиарди долари, но никой не посочва «конкретни и постижими цели» в конфликта.

Москва изпрати нота до страните от НАТО миналата пролет заради доставките на оръжия за режима в Киев. Външният министър на РФ Сергей Лавров отбеляза, че всеки товар, който съдържа военно оборудване за Украйна, ще стане законна цел за руската армия. Според него САЩ и алиансът участват пряко в конфликта – не само като доставят оръжия, но и като обучават военен личен състав във Великобритания, Германия, Италия и други страни.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа