Китай е готов да помогне за намирането на политическо решение на конфликта в Украйна

Китай е готов да помогне за намирането на политическо решение на конфликта в Украйна
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    17.02.2023
  • Share:

Китай е готов да обедини усилията си с международната общност за насърчаване на политическо решение на кризата в Украйна, каза Ван И, директор на Службата на Комисията по външни работи към Централния комитет на Комунистическата партия на Китай, в разговор с френския президент Еманюел Макрон в Париж.
„Китай е готов да си сътрудничи с международната общност, включително с Франция, за насърчаване на пътя на политическо решение на конфликта и постигане на примирие на ранна дата", каза Уанг И, цитиран от китайското външно министерство в изявление на неговия уебсайт.
Той също така каза, че Китай придава значение на ролята на Франция като независима голяма държава в усилията за разрешаване на кризата.
Ван И каза, че Китай е възприел обективно и безпристрастно отношение по украинския въпрос и винаги е бил ангажиран с насърчаването на мирните преговори.
По-рано китайското външно министерство съобщи, че Ван И ще посети Франция, Италия, Унгария и Русия от 14 до 22 февруари. Той също така е планирал да участва в Мюнхенската конференция по сигурността, която ще се проведе от 17 до 19 февруари.

Станете почитател на Класа