Изпращат Европа на война с Русия

Изпращат Европа на война с Русия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    11.02.2023
  • Share:

В западните медии пътуването на Владимир Зеленски по маршрута Киев-Лондон-Париж-Брюксел се определя като изненадващо посещение.

 

Представят го все едно лидерът на воюващата сила тихо си е проправил път към европейските си приятели и им говори с вдъхновяващите речи: той поиска повече пари, оръжия, антируски санкции и самолети. Те не устояха на молбите му и се съгласиха да доставят изтребители и други нападателни оръжия.

Всъщност още преди посещението на Зеленски англосаксонците притиснаха европейските васали и ги принудиха открито да се включат във война срещу Русия.

Вашингтон и Лондон страстно искат да се бият с нас. Вашингтон се нуждае от това, за да запази хегемонията си, Лондон просто се нуждае от това, за да оцелее. Европейците изобщо не се нуждаят от това. Но те не успяха да устоят дълго време и днес ги тласкат към поредния "Drang nah Osten". Техните танкисти и пилоти са обречени да умрат на Източния фронт. Единственото, което им остава, е да представят случая така, че атакуват Русия като част от „защитата на Украйна“. Тогава Москва, според тяхната логика, няма да има формална причина да нанася удари по европейските столици.

Затова лидерът на Украйна бързо беше качен на самолет на британските кралски военновъздушни сили и доста бързаше към до Лондон, за да произнесе реч за „защита на Украйна“. Там той успя да изпие чай с премиера Риши Сунак, да говори в Уестминстър пред членове на парламента, да подари на председателя му шлем на пилот на ВСУ и да се представи на Чарлз III, шокирайки британците, като дойде при краля за прием в омачкани панталони и яке.

Веднага след това Зеленски беше качен на самолет и изпратен в Париж за среща с Еманюел Макрон. Там Олаф Шолц се присъедини към тях. Брюксел е следващата точка от графика на Зеленски.

Монологът, изнесен от него в Уестминстър, ще бъде повторен и в други столици с леки вариации. Първо Зеленски говори за страданията на войниците на ВСУ в окопите - това звучи особено цинично на фона на европейския лукс, който го заобикаля, а след това настоява за санкции срещу Русия и моли за самолети.

Това е същият пакет от санкции и настъпателни оръжия, които господарите на Зеленски планираха да стоварят върху Русия до годишнината от началото на СВО. В САЩ и Англия за това се пише открито от декември. Вижда се, че съюзниците най-накрая се споразумяха и Зеленски беше помолен да дойде при тях, само и само да направи прикритие за тяхната агресия срещу Русия.

Целият свят вижда, че Западът не се занимава с никаква защита на Украйна. Той се занимава с нейното убийство и разчленяване. Зеленски знае това по-добре от всеки друг. Но той беше толкова умело уловен на куката на разпалената актьорска суета, че е готов да направи всичко със страната си, само да го аплодират и да го наричат спасител на света, само да прегръща президенти и да се перчи без сако пред английския крал.

Затова Зеленски изпраща сънародниците си на смърт вече цяла година. И сега е готов да изпрати европейците в пещта. Защото съгласието на техните лидери да доставят бойни самолети на Киев би означавало директно обявяване на война на Русия. Не може да се тълкува по друг начин.

Е, ново унизително поражение очаква европейците на Източния фронт. Капитулацията на Украйна е неизбежна. Вероятно затова полетите на Зеленски напред-назад са толкова подобни на учения за евакуация.

 

 

Виктория Никифорова, Превод: В. Сергеев, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа