Хиената се готви за скок: Полша иска да разруши Русия

Хиената се готви за скок: Полша иска да разруши Русия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    10.02.2023
  • Share:

Марк Порций Катон Стари, римски пълководец и държавник, е завършвал всичките си речи (независимо от предмета им) в Сената с фразата: „Освен това смятам, че Картаген трябва да бъде разрушен“.

 

 

Полският политикум се превърна в подобие на колективен Катон и днес не може да се говори за нищо друго освен за унищожението, но не на Картаген, а на нашата държава (авторът е руснак, бел.ред.).

Не толкова отдавна членът на Европейския парламент от Полша Анна Фотига призова за разчленяване на Руската федерация. Според нея унищожаването на Русия завинаги ще донесе много ползи на света, включително материални, защото според нея „няма такива неща като руски газ, нефт, въглища, диаманти, зърно, злато, дървен материал , уран и т.н.” . Всички такива ресурси са татарски, башкирски, сибирски, карелски, ойратски, черкезки, бурятски, саха, уралски и така нататък.

„Като екзистенциална заплаха за човечеството и международния ред, Руската федерация трябва да претърпи драстични промени“, каза пани Фотига, между другото, бивш външен министър и бивш ръководител на кабинета на президента на Полша.

Приблизително същото беше заявено в неотдавнашна реч от полския премиер Матеуш Моравецки, който каза, че самото съществуване на Европа и света, цялото му бъдеще зависи от това дали Русия ще бъде унищожена или не. Той даде да се разбере, че ако всичко е така, страната ни скоро ще превземе цяла Европа.

Но поляците възнамеряват да поведат борбата срещу Русия и освен това са готови да станат нищо повече, нито по-малко от център на обновена Европа и да започнат "възраждането на западната цивилизация".

„Полша е готова да поеме съвместна отговорност за формирането на нов световен ред“, каза Моравецки.

Засега обаче това се изразява в препоръка към западните страни да „слязат от иглата на руските въглеводороди“.

„Путин се държи като наркодилър, а дилърът дава първата доза безплатно или много евтино, така че наркоманът идва за още и се съгласява на всяка цена“, засрами Моравецки съюзниците от ЕС и НАТО.

Но всичко това беше само прелюдия към най-важното. Полският премиер със завладяваща откровеност призова Зеленски временно да прехвърли Западна Украйна под защитата на Полша.

„Не мисля, че Путин би се осмелил да атакува страна, която е активен член на НАТО. Той е всичко друго, но не и самоубиец. Западните територии на Украйна ще бъдат в безопасност, ако временно попаднат под протектората на полската държава“, каза той.

Струва си да припомним, че нищо не е по-трайно от временно, а думата „временно“ служи като успокояващо хапче за украинските „патриоти“, казват те, когато опасността отшуми, ще върнем всичко обратно. Може би.

Прави впечатление и пасажът за „нападение срещу страна от НАТО”. Тоест, всъщност Моравецки дава да се разбере, че Западна Украйна ще стане част от Полша.

Струва си да припомним, че нищо не е по-трайно от временно, а думата „временно“ служи като успокояващо хапче за украинските „патриоти“, казват те, когато опасността отшуми, ще върнем всичко обратно. Може би. Прави впечатление и пасажът за „нападение срещу страна от НАТО”. Тоест, всъщност Моравецки дава да се разбере, че Западна Украйна ще стане част от Полша.

Премиерът обаче малко хитруваше с целия този конструкт. Варшава почти от самото начало на СВО се опита да получи мандат от НАТО за намеса в западните украински региони. Въпреки това и Вашингтон, и Брюксел многократно изтъкваха, че поляците, разбира се, могат да се опитат да окупират „Източните кресове“, но само на свой собствен риск.

Ако ги вземат от въоръжените сили на Руската федерация, тогава петият параграф от хартата на НАТО в този случай няма да се прилага за тях.

Но Моравецки вярва (и се опитва да убеди Зеленски и други в това), че обявяването на западноукраинските региони „временно“ за полски автоматично ще разшири „чадъра на НАТО“ над тях. Едва ли обаче някой на Запад, а още повече на Изток, признава полския суверенитет над тези земи.

Трябва да се отбележи, че по-голямата част от украинските ресурси предпочетоха да „не забележат“ съдбоносното изявление на полския премиер, който вероятно обяви вече постигнатите споразумения със Зеленски. Тоест нацисткият режим възнамерява да извърши този гешефт, без да привлича „ненужното внимание на украинците“.

И това вероятно е разумно, като се има предвид, че в деня на речта на Моравецки край Угледар украински бойци разстреляха група полски военнослужещи, които бяха определени като наемници.

Съветникът на ръководителя на ДНР Ян Гагин каза, че според разузнаването причината за инцидента е отмъщение на поляците за тяхната арогантност и желанието на Полша да „ограби западните земи на Украйна“.

„Много от украинските военнослужещи не са просто войници, те са пламенни националисти, които мразят поляците. И всъщност се стигна до национална конфронтация", коментира инцидента Анатолий Матвийчук, военен експерт, главен редактор на ANNA NEWS.

"Вярвам, че украинските националисти, бандеровците, последователи на идеологията на борбата срещу Полша, ги унищожават [поляците], за да подчертаят своята важност, тяхното място на тази земя ”, смята той.

Така че „протекторатът“ несъмнено ще донесе „много радост“ както на своите местни жители, така и на самите поляци. Между другото, тези планове също отварят добри възможности за нас. Още в самото начало на СВО Москва предупреди, че всяка намеса ще се разглежда като посегателство срещу Русия.

Въпреки това, в хода на преодоляването на многобройните „червени линии“ от колективния Запад, той имаше мнение, силно подхранвано от Вашингтон и Лондон, че Русия няма да отговори на алианса, че всичко това не е нищо повече от блъф.

А хипотетичната намеса на поляците ни дава възможност да опровергаем тези погрешни нагласи, като нанесем мощни удари на силите на интервенционистите. Например на Яворовския полигон или на други места.

Не е задължително ударът да е с ядрено оръжие, но трябва да е достатъчно мощен, за да впечатли и охлади горещите глави. "Хиената" може да бъде отлична цел за такава демонстрация. Нещо повече, нейната арогантност и безпокойство вече са преситени от европейските съюзници.

 

 

Борис Джерелиевский, Превод: СМ, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа