Тежки сражения в Донбас, Москва обвини Киев във военни престъпления

Тежки сражения в Донбас, Москва обвини Киев във военни престъпления
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    19.11.2022
  • Share:

Заради последните руски атаки в Украйна голяма част от енергийната система на страната вече е извън строя. Милиони са без ток

 

Москва обвини Киев в извършването на военни престъпления за пореден път. Причината - беше разпространено видео, на което група руски военни се предават, след което неизвестно лице стреля по тях.

Русия реагира на клипа, като обвини Украйна, че ликвидира военнопленници, което е военно престъпление. Киев все още не е реагирал на обвиненията. Автентичността и достоверността на видеото предстои да бъде анализирана.

Заради последните руски атаки в Украйна голяма част от енергийната система на страната вече е извън строя. Милиони са без ток, в Украйна е въведен режим за планово спиране на електричеството. В големите градове са обособени помещения, в които хората могат да се стоплят и да заредят телефоните си. В традиционното си вечерно обръщение президентът Зеленски поиска увеличаване на натиска срещу Русия.

"Крайно тежките сражения в Донецка област продължават. Боевете не затихват. За последните 24 часа бяха oтблъснати около 100 атаки в областта. Всички наши бойци, които удържат фронта в Донбас са истински герои", заяви Володимир Зеленски.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа