САЩ водят прокси война, за да откъснат Европа от Евразия

САЩ водят прокси война, за да откъснат Европа от Евразия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    12.05.2022
  • Share:

Геостратезите считат, че Тайван може да бъде следващата цел на геополитическата игра. Светът е на ръба на нова Студена война или може би дори ядрена. А това ще означава края на цялото човечество. Такава е цената на борбата за «демокрация и свобода», пишат авторите на Rebelion.

 

Превод от Rebelion, Испания:

 

САЩ водят прокси война, за да откъснат Европа от Евразия

 

 

САЩ използваха конфликта в Украйна, за да откъснат Европа от Евразия. Това е най-важното геополитическо събитие след Втората световна война.

 

Геостратезите считат, че Тайван може да бъде следващата цел. Светът е на прага на нова студена война или може би нова световна война, която изобщо няма да бъде студена, а ядрена.

 

Ако това се случи, това ще означава края на цялото човечество.

 

Това е цената на борбата за «демокрация и свобода» — мантрата, зад която се крие фактът, че хиляди хора се използват като пушечно месо за интересите на американските и «западните» корпорации.

 

Вашингтон се опитва да отслаби Русия и да стимулира развитието на собствената си военна индустрия и за това продължава да потиска европейците, принуждавайки ги да поддържат курса, въпреки заплахата от ядрена бомба от Русия и предстоящия недостиг на газ, пшеница, зърно, храни и други стоки.

 

Някои геостратези твърдят, че САЩ водят „прокси война».

 

САЩ се борят срещу Русия, но използват Украйна като изпълнител и място за изтребление, прибягвайки до помощта на крайнодесни неонацисти в правителството (благодарение на подкрепата, финансирането и ръководството на ЦРУ и НАТО).

 

Но планът на САЩ не се ограничава до Украйна, която е само част от по-голямата офанзива, глобална по обхват и насочена срещу Китай и неговите възможни съюзници.

 

 

Петя Паликрушева, превод и редакция

Станете почитател на Класа