Американските милиарди се превръщат в катастрофа за Украйна

Американските милиарди се превръщат в катастрофа за Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    12.05.2022
  • Share:

Фактът, че конгресмените решиха да преведат на Киев 7 милиарда долара повече, отколкото президентът на САЩ Байдън планираше, има само една цел: да удължат конфронтацията с Русия възможно най-дълго.

 

Това заяви на страницата си в социалната мрежа бившият премиер на Русия, заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев, предаде кореспондентът на Полит Навигатор.

 

"Напълно очевидно е, че „помощта“ в такъв безпрецедентен мащаб изобщо не се обяснява с любов към Украйна и дори не с подкрепа за собствената ни икономика. Целта е да продължи прокси войната срещу Русия, желанието да се нанесе тежко поражение на страната ни, да се ограничи нейното икономическо развитие и политическо влияние в света", заяви бившият президент.

 

 

"Няма да сработи. Тяхната печатница, заради която Америка непрекъснато увеличава и без това надутия си национален дълг, ще се счупи по-бързо. Да не говорим за безумните цени на бензина и храните, за чийто ръст американците трябва да благодарят на своите русофобски власти“, пише Медведев.

 

В същото време той подчерта, че целите на руската спецоперация в Украйна със сигурност ще бъдат постигнати.

 

Политологът Евгений Сатановски също коментира решението на Конгреса на САЩ.

 

„Така трябва да работи! Нека нашите приватизатори и шоумени, финансово изостанали и политически незрели, да се научат от социално близкия им Зеленски как да късат подметките в движение."

 

" Тоест, ясно е, че 80-90% от тези пари ще бъдат отрязани от самите американци, но това, което остане, ще бъде достатъчно за него, за неговия вътрешен кръг, и за тези, които се движат наоколо, за дълъг, щастлив живот на топло, без всички тези главоболия, под името "украинска държавност", заяви още той.

 

"Още повече, че присъствието на самата Украйна, като държава, изобщо няма нищо общо с това. „Това е различно“, както каза незабравимата, много обичана от многонационалния руски народ Дженифър Псаки“, смята политологът.

 

Според него до съвсем скоро подобен обрат в общоамериканската кауза за подкрепа на демокрацията в Украйна беше трудно да си представим.

 

„Да, дори сега, когато господаря показа на своите народи, на избраните и не толкова, гореспоменатото „чудо на Потомак“, това чудо, също не е много лесно да се повярва. Е, просто не се случва, защото не се случва - това е всичко", заяви той.

 

"Сегашният Голям бял баща от Вашингтон, разбира се, е поц [пейоративен израз], но не в същата степен?! Да не говорим за целия Конгрес. Или до това? Защото от този момент нататък степента на размитост, лудост и изместване по скалите на Рихтер, Кашченко и Скворцов-Степанов от американското ръководство може да се измерва в милиарди, които са удобни и лесни за изчисляване от обикновените хора. Естествено, долари."

 

"Това не е за вас да търгувате с петрол, газ, зърно, паладий, оръжия и ракетни двигатели. Украйна поиска пари от Америка. Израел, Мексико, Япония и Тайван нервно пушат в кулоарите. Европейската индустрия плаче горчиво, свързвайки двата края. Турция с нейната инфлация вилнее, седнала на Черноморските проливи", пише още той.

 

"Мишката в дупката умря, небесната твърд рухна на земята, "п*здец" се промъкнаха незабелязано и беше абсолютно ясно: Конгресът на САЩ взе решение по искане на своя президент „сънливия Джо“ да помогне на Украйна. Ей юнаци! Щеше да се даде на всеки. Основното нещо е, че не е нужно да давате, но има малко надежда за това", изрази мнението си политологът.

 

В същото време той е сигурен, че американският конгрес вече е „отписал“ Украйна и сега остава само да чакаме катастрофа.

 

„Написах го ясно. Тъй като не може да има нищо друго освен последна вечеря на осъдения преди срещата с електрически стол, този вид привличане на нечувана щедрост не може да бъде", казва той.

 

"Вероятно Оливър Стоун е прав. Американските вождове ще разбият нещо ядрено със средна мощност в Украйна. Затова решиха да подсладят този въпрос накрая. Това, разбира се, няма да е добре, но от много дълго време не са уреждали такъв кунщук никъде, от самата Хирошима. Властите в Америка сега са за такъв експеримент - това е всичко."

 

"Колективно обсебени от нова версия на световната революция, която е на поход и след която нито от нас, нито от Китай, нито от всичките им други конкуренти, не трябва да остане и следа", смята експертът.

 

"Струва ли си 40 милиарда долара и някакъв вид, Бог знае на какво кръстовище се намира и не е ясно защо и кому е нужна Украйна ня Америка? Да, струва си. Така че сега - точно сега е ясно, че тя няма шанс да оцелее. Но са разходен материал. Нарича се свещена жертва. А и Кравчук накрая умря. Символично, холера за всички тях, на онзи конгрес, в черния дроб!“ — заключи Сатановски.

 

 

 

Владимир Гладков, Превод: СМ, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа