РИА Новости: Доброволци от Централно африканската република са готови да се бият в Украйна

РИА Новости: Доброволци от Централно африканската република са готови да се бият в Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    12.03.2022
  • Share:

От Близкия изток дошли повече от 16 000 заявки за участие във войната на руска страна

 

 

Доброволци от Централно африканската република (ЦАР) са готови да се бият в Украйна на руска страна, съобщи руската РИА Новости.

 

Бойци от въоръжените формирования на ЦАР са публикували в интернет видеообръщение, в което заявяват готовността си да участват в спецопарацията на Русия в Украйна в качеството на доброволци срещу радикалите, пише РИА Новости.

 

По-рано руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че огромно количество доброволци от различни държави искат да участват в освободителното движение в ЛНР и ДНР. Най-много заявки са дошли от Близкия изток - повече от 16 хиляди.

 

https://epicenter.bg/images/news/32022/thumbs/main_1647013761.jpg

 

Президентът на Русия Владимир Путин подкрепил тази идея, като отбелязал, че западните спонсори не крият, че събират наемници от целия свят за Украйна, пренебрегвайки нормите на международното право.

 

"Ние сме централноафрикански въоръжени сили, Централноафриканската национална армия. Ние сме готови да помогнем на нашите руски братя. Руснаците са наши партньори.

 

Дори, ако светът казва, че те могат да се борят с Русия, ние, партньорите на Русия, сме готови да помогнем на Русия да се бори с Украйна. Ние сме готови и ако Русия ни помоли и ни каже да отидем в Украйна, ние ще тръгнем с цялата си решителност. Ние ще помагаме на руските си братя да се борят срещу страните от НАТО, които не могат да ни изплашат. Ние сме готови да воюваме, защото Русия ни помогна да воюваме в нашата страна и ние победихме. Ние ще помогнем на Русия по-добре да воюва в Украйна", казва мъж във военна униформа, обкръжен от група въоръжени мъже.

 

Видеа с подобни послания вече бяха публикувани от името на доброволци от Конго и Камерун, напомня агенцията.

 

Киевските власти обявиха за създаване на чуждестранен легион и за безвизово влизане в Украйна за желаещите да станат наемници.

 

Американското издание Vice публикува интервю с бивш британски военен, специалист по ПВО, и показа видео с това как той минава украинската граница. Има чужденци, в това число граждани на САЩ, които се интересуват от начините да отидат в Украйна, за да участват в боевете на страната на украинските войски, добавя Vice.

 

 

Станете почитател на Класа