Студенти в Алепо проведоха проруски митинг под знака Z

Студенти в Алепо проведоха проруски митинг под знака Z
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    12.03.2022
  • Share:

Мероприятието имаше за цел подкрепа на руската специална операция в Украйна.

 

Стихове и руски песни: Студенти в Алепо проведоха проруски митинг под знака Z

 

 

За нашите колеги от сирийската телевизия митингът в подкрепа на Русия е основната новина. Близо 20 снимачни екипи от сирийски и ливански телевизионни канали излъчиха репортажи от университетския площад, на който хиляди студенти и преподаватели държаха националните знамена и трикольори на Руската федерация.

 

Стихове и руски песни: Студенти в Алепо проведоха проруски митинг под знака Z

 

 

Наред със сирийските национални мотиви прозвучаха и руски песни: митингът включваше „Катюша“, песен, любима на всички тук, която се превърна в символ на подкрепата на Донбас в борбата за неговата свобода и независимост.

Алепо пое щафетата от Дамаск, където предния ден студенти организираха мащабен флашмоб, те бяха подредени под формата на огромна буква Z.

 

Демонстрантите скандираха лозунги в подкрепа на руската армия в Украйна.

 

Знакът «Z» понастоящем е много популярен в Сирия.

 

Под него се виода надписът: „Да – на Русия, не – на новия фашизъм”.

 

Професорът от катедрата по руски език Мустафа Осман е убеден, че Сирия и Русия се бият на един фронт, с едни и същи врагове.

 

„Фронт срещу международния тероризъм, срещу неонацизма в Украйна. Те са едни и същи, разбира се. Тероризъм, терористични групи в Сирия. Неонацисти в Украйна. Те са едни и същи. А Западът ги подкрепя всички”, убеден е Мустафа Осман, професор в университета в Алепо и преподавател по руски език.

 

Ако русофобията процъфтява на Запад, то в Сирия понастоящем има истински бум в изучаването на руската култура. Почти всички университети имат катедра по руски език.

 

Хасан обича историята и знае колко руснаци са загинали по време на Великата отечествена война. Той разбира цената, която Съветският съюз е платил за победата над фашизма, който отново надига глава. Следователно, неговите симпатии са на страната на тези, които сега провеждат специалната операция.

 

Студентката Хая Аштар е начинаеща поетеса. Специално за митинга тя написа стихове за приятелството между Русия и Сирия. Тя беше вдъхновена от смелата и силна руска армия, която помогна на страната й да запази мирното небе над главата си и освободи родината й от терористите.

 

Абсолютно цялото сирийско общество сега е на страната на Русия. Митинги и демонстрации се провеждат във всички големи градове. В провинция Хасаке организираха масов митинг със знамената на двете държави. Активистите се считат за патриоти както на Сирия, така и на Русия.

 

И ще продължават да подкрепят братския народ в трудни моменти. Защото на Изток помнят и ценят добротата и никога не предават приятелите.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа