Самолетът с Тръмп на борда е кацнал аварийно след отказ на двигателя

Самолетът с Тръмп на борда е кацнал аварийно след отказ на двигателя
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    11.03.2022
  • Share:

Съобщава се, че самолетът, превозващ бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, е бил принуден да извърши аварийно кацане в събота вечерта, след като претърпял отказ на двигателя над Мексиканския залив.


Dassault Falcon 900 е прелетял на около 75 мили от летище в Ню Орлиънс, преди да се върне обратно към града, каза неназован източник пред агенция Ройтерс.


Самолетът отвеждал Тръмп обратно в луксозното му имение Мар-а-Лаго в Палм Бийч, Флорида, от хотел в Ню Орлиънс, където на частно събитие той се обърна към дарителите на републиканската партия.


Сред другите пътници били агенти на Тайните служби, помощен персонал и съветници на Тръмп. Самолетът се върнал малко преди 23 часа.


Уебсайтът Politico, който първи съобщи за инцидента, цитира източник, според който аудиозаписът от комуникациите между пилота и кулата за контрол на въздушното движение разкрива, че кацането е описано като „аварийно по природа".
Самолетът принадлежи на донор, който го дал назаем на бившия президент за вечерта. Съветниците на Тръмп осигурили самолета на друг дарител, който го откарал във Флорида и кацнал в Палм Бийч около 3 часа сутринта.


По време на събитието в Ню Орлиънс Тръмп коментира кандидатурата си за президент през 2024 г., като отбеляза: „Разглеждаме това много, много силно. Трябва да го направим. Трябва да го направим."


Вероятно той ще бъде отново в полет в събота, когато провежда митинг във Флоренция, Южна Каролина, заедно с губернатора Хенри Макмастър и кандидатите за Конгреса Ръсел Фрай и Кейти Арингтън.

Станете почитател на Класа