Ръководителите на комисии на Конгреса на САЩ постигнаха съгласие за забрана на вноса на енергия от Русия

Ръководителите на комисии на Конгреса на САЩ постигнаха съгласие за забрана на вноса на енергия от Русия
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    09.03.2022
  • Share:

Ръководителите на комисии на Камарата на представителите и Сената на Конгреса на САЩ постигнаха споразумение по законопроект за забрана на вноса на енергия от Русия и спиране на нормалните търговски отношения с Русия и Беларус.


„Ние се споразумяхме за законодателен път за забрана на вноса на енергийни продукти от Русия и за прекратяване на нормалните търговски отношения както с Русия, така и с Беларус", заявиха в изявление ръководителите на Финансовата комисия на Конгреса и на Комисията по пътища и средства на Сената.


Ройтерс съобщи, позовавайки се на източник от Конгреса, че гласуването на инициативата в Камарата на представителите може да се проведе скоро.


Според изявлението, законопроектът предоставя на президента на САЩ правомощия за допълнително увеличаване на митата върху продуктите от Русия и Беларус. Това също ще изисква търговският министър на САЩ да използва гласа и влиянието на Съединените щати, за да иска спиране на участието на Русия в Световната търговска организация (СТО) и да спре присъединяването на Беларус към СТО. Инициативата също така предоставя на президента на САЩ правомощия да възстанови нормалните търговски отношения с Русия и Беларус при определени условия.

Станете почитател на Класа