Ново видео от атаката на 11 септември

Ново видео от атаката на 11 септември
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    05.03.2022
  • Share:

Повече от 20 години след атаката на кулите близнаци на 11 септември 2001 г. в Ню Йорк, САЩ, на бял свят излезе видеозапис от терористичната атака, показващ катастрофата от нов ъгъл.


На записа, споделен миналата седмица от потребител на YouTube, може да се види пожара след удара на първия самолет в Северната кула на Световния търговски център. Минути по-късно камерата успява да заснеме точния момент, в който вторият самолет се разбива в Южната кула на същия комплекс, оставяйки свидетелите зашеметени. „Боже мой, Боже мой, Боже мой", се чуват хората да викат непрекъснато.


В дългата си публикация с видеото потребителят обясни защо му е отнело толкова време да публикува кадри от тази атака: „Публикувах това видео през 2000-те, но случайно съм го оставил "частно" до сега. Когато разбрах, че видеото е маркирано частно, веднага го направих публично", каза той.


Той също така сподели размишленията си, като свидетел на ужасната атака: „В един миг видях хиляди души загинали и 25 000 ранени", припомня си той ужаса от атаките от 11 септември. „Докато бях в капана на облака прах от срутването, си спомням, че видях снимка на дете на бюрото на майка му или баща му и сега се чудя дали то е сираче", пише той.


Този ден екстремисти от терористичната организация Ал Кайда отвлякоха няколко търговски самолета, за да ги ударят срещу различни цели, които освен кулите близнаци в Ню Йорк, включваха централата на Министерството на отбраната на САЩ в Арлингтън, Вирджиния. Според CNN 2977 души са били убити при тези атаки.

Станете почитател на Класа