Тулси Габард: „Администрацията на Байдън наистина иска Русия да нахлуе в Украйна“

Тулси Габард: „Администрацията на Байдън наистина иска Русия да нахлуе в Украйна“
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    14.02.2022
  • Share:

„Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън иска Русия да нахлуе в Украйна, за да наложи драконовски санкции срещу Москва и да облагодетелства американския военно-промишлен комплекс", каза Тулси Габард, бивш член на Камарата на представителите на САЩ.


Демократката, известна с изявленията си срещу войните и намесата на Вашингтон за смяна на режимите в други държави, каза пред Fox News, че лидерът на САЩ може да избегне конфликта, като гарантира, че Украйна никога няма да се присъедини към НАТО.


„Президентът Байдън би могъл да сложи край на тази криза и да предотврати война с Русия, като направи нещо много просто: Гарантиране, че Украйна няма да стане член на НАТО, защото ако Украйна стане член на НАТО, това ще постави войските на САЩ и НАТО точно пред прага на Русия, което, както разкри Путин, ще подкопае нейните интереси за национална сигурност", каза тя.


Според бившата конгресменка е много малко вероятно Киев да стане член на Атлантическия алианс. "Така че въпросът е защо президентът Байдън и лидерите на НАТО всъщност не казват това и не го гарантират?. Наистина, това само насочва към едно заключение, което виждам, а именно, че те наистина искат Русия да нахлуе в Украйна", каза тя.


„Първо, конфликтът ще даде на администрацията на Байдън ясно извинение да наложи драконовски санкции, които са съвременна обсада срещу Русия и руския народ. И второ, ще циментира новата Студена война. Военно-индустриалният комплекс е този, който печели от това", продължи тя.


Габард твърди, че „в случай на конфликт, военно-промишленият комплекс на САЩ ще направи много повече пари, отколкото е направил в борбата срещу Ал Кайда или в производството на оръжия за Ал Кайда. И кой ще плаща цената? Американският народ плаща цената, украинският народ плаща цената, руският народ плаща цената. Това подкопава собствената ни национална сигурност, но военно-индустриалният комплекс, който контролира толкова много от нашите политици, печели, и тича към банката", заключи тя.

Станете почитател на Класа