Британец създаде „криптоутопия“ без регулации и кани инвеститори

Британец създаде „криптоутопия“ без регулации и кани инвеститори
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    14.02.2022
  • Share:

Бивш британски инвеститор в недвижими имоти създаде „крипто утопия" без регулации на остров в южната част на Тихия океан и се опитва да убеди повече от 20 000 крипто инвеститори да се преместят при него, пише The Guardian.


През последните 12 години Антъни Уелч и партньорката му Тереза са живели сами на остров в архипелага Вануату. Според плановете му островът, от 90% необезпокоявани тропически гори, ще се превърне в „устойчив интелигентен град, пълен с многоетажни жилищни блокове и офиси за инвеститори в криптовалута от цял свят".


Уелч, който промени родното име на острова Латаро на Сатоши, (по името на Сатоши Накамото, изобретил биткойна), обединил усилията си с големи инвеститори в криптовалута, за да създаде „крипто столицата на света, базирана на демокрация, основана на на блокчейн".


Проектът Satoshi Island е последният от поредица от планове, насочени към вкарване на феновете на криптовалутата в реалния свят на малките островни държави. Плановете за създаване на „Cryptoland" на остров във Фиджи, където на инвеститорите беше казано, че ще „се насладят на крипто начин на живот от световна класа", се провалиха по-рано този месец, когато разработчиците не успяха да купят острова.


Уелч казва, че остров Сатоши ще успее там, където „Cryptoland" се провали, защото той и партньорите му притежават острова, и че плановете за развитие имат подкрепата както на правителството на Вануату, така и на местната общност.


Уелч отбеляза, че към него се е обърнал екип от големи промоутъри на криптовалути, които са търсили място в света, за да сформират „партньорство за криптовалута", след като са видели, че техният остров е обявен за продажба за 12 милиона долара на уебсайт за криптовалута. недвижими имоти. Уелч извади острова от пазара и влезе в партньорство с базирания в Хонконг архитект Джеймс Лоу, австралийския крипто предприемач Денис Трояк и Даниел Агиус, главен оперативен директор на Службата за миграция на инвестициите във Вануату.


Асоциацията обещава на 21 000 инвеститори, че „Сатоши ще бъде дом на крипто професионалисти и ентусиасти, с цел да стане крипто столицата на света". Кандидатите, които желаят да живеят на острова, ще получат незаменим токен (NFT), който ще им даде „гражданство на остров Сатоши". Те обаче ще трябва да получат и гражданство на Вануату, което струва 130 000 долара и позволява безвизово пътуване със „златен паспорт" до 129 държави.

Станете почитател на Класа