В Бундестага назоваха неприемливо искането на САЩ за спиране на «СП-2»

В Бундестага назоваха неприемливо искането на САЩ за спиране на «СП-2»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    14.02.2022
  • Share:

Германският депутат Дагделен нарече неприемливо искането на САЩ за спиране на «Северен поток 2».

 

 

В Бундестага назоваха неприемливо искането на САЩ за спиране на "СП-2"

 

Затягането на сертифицирането на руския газопровод „Северен поток 2“ няма смисъл; исканията на САЩ за спиране на проекта са неприемливи. Това заяви в разговор за ТАСС депутатът от Бундестага от Лявата партия, представителят на комисията по външна политика Севим Дагделен.

 

„Абсурдно и дръзко е това, че правителството на САЩ непрекъснато настоява проектът „Северен поток 2“ да бъде спрян, като в същото време самото то увеличава обема на вноса на петрол от Русия“, заяви Дагделен.

 

Тя нарече ултиматумните изявления на президента на САЩ Джо Байдън за спиране на «Северен поток 2» неуважение към демократичния суверенитет на Германия и нейните европейски партньори.

 

Парламентаристът предположи, че Байдън разглежда европейските партньори като просто сателитни държави, които иска да използва като пазар за неекологичния фракингов газ.

 

„Затягането на сертифицирането на „Северен поток 2“ е глупаво“, резюмира Дагделен.

 

По-рано австрийският министър на цифровизацията и икономиката Маргарете Шрамбек заяви, че Виена не планира да се откаже от пускането на руския газопровод «Северен поток 2», ако Русия не атакува Украйна.

 

Прессекретарят на Белия дом Джен Псаки заяви, че САЩ продължават да се противопоставят на руския газопровод «Северен поток 2» и няма да позволят той да бъде пуснат в случай на руска атака срещу Украйна.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа