Към украинската граница Русия разполага ЗРК от фронтовото звено на сухопътните войски С-300В

Към украинската граница Русия разполага ЗРК от фронтовото звено на сухопътните войски С-300В
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    14.02.2022
  • Share:

В мрежата се появи видео, показващо руските системи за противовъздушна отбрана С-300В („Войсковая“ или „Антей-300В“) в граничната зона с Украйна. Кадрите са направени през нощта, но споменатата техника се вижда ясно.

 

Към украинската граница Русия разполага ЗРК от фронтовото звено на сухопътните войски С-300В

 

Очевидецът, който разпространи видеото в социалните мрежи, твърди, че записът е направен в Белгородска област на Русия. Този регион граничи със Сумска, Харковска и Луганска области на Украйна, а наскоро там беше забелязано разполагането на най-мощните самоходни оръдия 2С7М „Пион-М“ или „Малка“ с калибър 203 мм.

 

ЗРК С-300В е система за противовъздушна отбрана/противоракетна отбрана от фронтовото звено на Сухопътните войски. Комплексите са предназначени да работят изолирано от другите системи за противовъздушна отбрана, осигурявайки всестранно прикритие на военните групи и защита на важните обекти от атаки на всички видове самолети, крилати ракети, други аеродинамични оръжия за въздушна отбрана, аеробалистични и тактически балистични ракети.

 

 

 

 

През последните месеци въоръжените сили на РФ създадоха дълбоко ешелонирана система за противовъздушна отбрана в украинско направление. Вече са налице системите за противовъздушна отбрана С-300ПМ2 и ПВО Панцир-С1, както и системите за противовъздушна отбрана «Бук», а и комплексите за противовъздушна отбрана С-400.

 

В същото време Западът продължава да нагнетява истерията относно „неизбежната инвазия на руснаците над украинскта земя“. Освен обичайните медии, особено ревностни са „неправителствените“ организации и някои конкретни акаунти в социалните мрежи. Те активно сплашват гражданите на Украйна и жителите на западните страни с „руска инвазия“.

 

Например на 11 февруари Международният център за стратегическо разузнаване ((International Centre for Strategic Intelligence, ICSI) публикува поредно съобщение в акаунта си в Twitter. Този път „разузнавачите-общественици“ смениха кода „Червен“ (Code Red) на код „Черен“ (Code Black), което означава, че войната е неизбежна.

 

 

Петя Паликрушева

 

 

Станете почитател на Класа