Corriere Della Sera: Путин хвана Байдън натясно

Corriere Della Sera: Путин хвана Байдън натясно
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    04.01.2022
  • Share:

В Италия споделиха, че Путин е хванал Байдън натясно и го е принудил да говори с Руската федерация като с равноправна сила.

 

Corriere Della Sera: Путин хвана Байдън натясно

 

 

Руската федерация уверено пое водещата роля в преговорите със Съединените щати по въпросите на сигурността, така че диалогът между президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Джо Байдън се води на равноправни позиции, според италианското издание Corriere Della Sera.

 

Вестникът подчертава, че с действията си главата на Русия Владимир Путин е напомнил, че отговорите на предложенията на Москва за гаранции за сигурност трябва да бъдат дадени възможно най-скоро.

 

„Този ​​път президентът на Русия пое инициативата, като изненада американския си събеседник, който се върна в Делауеър за празниците в края на годината. Путин незабавно поиска и получи „директен контакт“ с Джо“, съобщава италианското издание.

 

В същото време Corriere Della Sera отбелязва, че Кремъл не е обяснил толкова спешната необходимост от преговори между Путин и Байдън.

 

Вестникът заключава, че преговорите между Владимир Путин и Джо Байдън вероятно ще дадат сила на дипломатическите действия на Руската федерация и Съединените щати.

 

По-рано се проведоха преговори между президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Джо Байдън, по време на които руският лидер предупреди, че санкциите на САЩ срещу Русия ще бъдат сериозна грешка.

 

 

Петя Паликрушева

 

 

Станете почитател на Класа