Милиардерът Рей Далио: Може ли биткойн да достигне милион долара?

Милиардерът Рей Далио: Може ли биткойн да достигне милион долара?
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    28.12.2021
  • Share:

Американският милиардер Рей Далио, основател на Bridgewater Associates, най-големият хедж фонд в света, прогнозира в интервю в събота, че цената на биткойн няма да достигне милион долара, както твърдят някои поддръжници от най-голямата криптовалута.


„Не мисля, че това е възможно", каза инвеститорът, запитан дали биткойнът може да нарасне до много високи цифри. Има се предвид, че на 10 ноември той постави своя рекорд за всички времена и надхвърли 69 000 долара за единица.


В разговора Далио каза, че златото остава неговият любим актив по няколко причини. „Златото в продължение на много хиляди години е всеобщо признато като източник на пари, то е третият по големина източник на пари в резервите на централните банки и не мисля, че биткойнът ще служи за такъв тип цели".


От друга страна, Далио подчерта, че разглежда биткойна като алтернативни пари, въпреки че прогнозира, че „ще има много криптовалути и NFT могат да се превърнат в друг вид пари". В този смисъл милиардерът потвърди, че все още не е купувал NFT, въпреки че призна, че иска да го направи само като „експеримент", точно както обмисля възможността да създаде такъв.


От друга страна, той определи като „сладки" плановете на главния изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск да постави догекоин, криптовалутата, вдъхновена от един мем, на Луната. „Мъск искаше да създаде космически кораб, за да постави растение и лейка на Марс наричайки това първи живот на Марс, като вдъхновяваща идея", припомни Далио. В този смисъл бизнесменът подчерта, че догекоинът на Луната трябва да се тълкува като нещо „символично", като същевременно призна, че би искал да попита Мъск какво стои зад подобни инициативи.


През май тази година SpaceX и канадската компания Geometric Energy Corporation обявиха, че ще изстрелят 40-килограмов спътник към Луната през първото тримесечие на 2022 г. в мисия, финансирана изцяло с криптовалутата догекоин.

Станете почитател на Класа