Първи митинг на Ерик Земур като кандидат за президент на Франция

Първи митинг на Ерик Земур като кандидат за президент на Франция
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    06.12.2021
  • Share:
Френският дясноконсервативен полемист Ерик Земур провежда първия си предизборен митинг като кандидат за президент на Франция, докато по улиците на Париж шестват негови противници.
 



Две противоположни визии за Франция днес са в остър сблъсък в Париж. Полицейското присъствие е засилено за първия митинг на крайнодесния кандидат Ерик Земур. Под лозунгите "Франция да бъде Франция" и "Невъзможното не е френско" полемистът събира около 10 000 симпатизанти в панаирното градче във Вилпент, на север от столицата.


Още часове преди митинга полицията на няколко пъти разпръсна групи от противници на крайната десница, като някои са се опитали да проникнат в парка на градчето. Има арестувани. Мястото на митинга вече беше променено от съображение за сигурност след призиви той да бъде забранен. 

 

 

 


Рано следобед със знамена и антифашистки песни в Париж потегли шествие срещу Ерик Земур, което събра стотици хора, между които синдикалисти, решени да "накарат Земур да замълчи". На другия край на столицата днес се проведе митинга си крайнолевият кандидат-президент Жан-Люк Меланшон. който атакува от трибуната Земур и настоящия президент Макрон.

Станете почитател на Класа