Кайзер „Повечето хора са лишени от правата си в полза на няколко престъпници с бели якички“

Кайзер „Повечето хора са лишени от правата си в полза на няколко престъпници с бели якички“
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    20.09.2021
  • Share:

Анализаторът Макс Кайзер се занима с темата за инфлацията в света. По -специално, той припомни, че цените на производителите в САЩ са се повишили с 8,3% през август, което е най-голямото годишно увеличение, регистрирано някога.


Той обясни: „Това е така, защото централните банки отпечатват неприлично големи суми пари, което продължава да причинява тревожно спадане на покупателната способност на хората. Не е нужно, единствената причина да печатат пари е, че са корумпирани клошари".


Макс посочва, че президентът на Федералния резерв на САЩ Джером Пауъл, подобно на някои политици и законодатели, уверяват, че страната е изправена пред дефлация. Според него е вярно обратното, че изпитваме инфлация, като същевременно приписваме голяма част от настоящата проблемна ситуация в северноамериканската страна на факта, че избраните служители могат категорично да говорят лъжи без никаква опозиция.


От друга страна, той вярва, че Европа повтаря същите грешки като през 30-те години на миналия век, като позволява на хиперинфлацията да достигне нейната валута чрез „награда за най-лошите бюрократи лунатици и извън контрол, те са възнаградените."


Макс вярва „Кристин Лагард, настоящ председател на Европейската централна банка (ЕЦБ), нарушава правата на човека, като заличава покупателната способност на трудно спечелените пари от европейците, поради което им е трудно да оцелеят".


В този смисъл той вярва, че в крайна сметка тя ще бъде съдена в Съда в Хага, като в този момент всички ще разберем голямата измама на нейната политика. „Повечето хора са лишени от правата си в полза на няколко престъпници с бели якички", подчерта той.

Станете почитател на Класа