Фред Ершам: „NFT са балон като дот.ком и няма да струват нищо след 5 години"

Фред Ершам: „NFT са балон като дот.ком и няма да струват нищо след 5 години"
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    22.06.2021
  • Share:

„Треската за незизменяеми токени (NFT) ще приключи през следващите години, прахосвайки активите, инвестирани на този пазар", заяви Фред Ершам, съосновател на платформата за търговия с криптовалути Coinbase, в интервю за Bloomberg.


"Стигам дотам да кажа, че 90% от произведените NFTs вероятно ще имат малка или никаква стойност след три до пет години. Същото можеше да се каже и за първите интернет компании в края на 90-те години", каза експертът, отбелязвайки, че „подобно развитие е напълно неизбежно с нова технология".
В същото време Ершам изключи, че технологията NFT ще изчезне напълно в бъдеще. "Самата технология е наистина важна и наистина ценна в дългосрочен план и ще има някои неща, които в крайна сметка ще бъдат основни градивни елементи. Те наистина имат значение", каза той.


NFT се базират на блокчейна и съществуват изключително във виртуалното пространство с приложени права на интелектуална собственост. Те станаха модерни през последните седмици и за някои от тях – като първият туит в Туитър - бяха платени космически суми, достигащи до десетки милиони.


През април бе закупена творба на Едуард Сноудън за около 4,7 милиона долара, а миналата събота емблематичният мем на Doge, вдъхновяващ криптовалутата dogecóin, беше продаден на търг за 4 милиона долара.

Станете почитател на Класа