Феновете притискат Роналдо да се откаже от „Лошия оранжев човек“

Феновете притискат Роналдо да се откаже от „Лошия оранжев човек“
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    22.06.2021
  • Share:

Футболната суперзвезда Кристиано Роналдо е на път да загуби близо 11 милиона долара от продажбата на апартамента си в Trump Tower в Ню Йорк и то, ако получи новата цена, за да прекъсне връзката си с бившия президент Доналд Тръмп.


Роналдо намали цената на своя мезонет на 47-ия етаж с площ 2 509 квадратни фута на Пето авеню, до 7,75 милиона долара през май, според данни на специалисти по имотите, цитирани от вестник Sun. Това е по-малко от 9-те милиона долара, които той поиска, когато пусна за първи път на пазара имота с три спални и 3,5 бани, през 2019 година.


Новата цена е с още толкова по-ниска от 18,5 милиона долара, които Роналдо плати за апартамента, когато го купи от италианския разработчик на недвижими имоти - и бизнес сътрудник на Тръмп - Алесандро Прото през 2015 г. След като Тръмп встъпи в длъжност като президент през 2017 г., феновете подписаха петиция, призоваваща го да продаде апартамента, в която се казва, че „известни личности като Роналдо са длъжни да заемат позиция срещу противоречивия президент".


Не е ясно дали звездата на Ювентус е обявил за продажба апартамента в отговор на обществен натиск или по някаква друга причина, но изборът му на време е проблематичен. Цените на луксозните апартаменти в Манхатън достигнаха връх около 2015 г., когато Роналдо го закупи, а после пазарът се срина, тъй като много богати жители на Ню Йорк напуснаха града на фона на блокирането заради пандемията от Covid-19 миналата година.
В подробностите за имота на Роналдо не се споменава, че апартаментът е в Trump Tower. Домът разполага с прозорци от пода до тавана с панорамна гледка към Централния парк и хоризонта на Ню Йорк, елегантна родителска спалня със собствена гардеробна и мраморна баня, ламперия от коа и подове от паркет тип Версай от 18-ти век.


Сградата предлага на собствениците на апартаменти самостоятелен вход, фитнес зала, частен ресторант и денонощна охрана, но тези услуги имат своята цена: месечните такси възлизат на близо 6 000 долара. Ставайки първият милиардер в колективен спорт през 2020 г., Роналдо разполага с финансовите средства, за да се справи със загубата от апартамента си Trump Tower. 36-годишният мъж печели средно 64 милиона долара годишно по договора си с Ювентус, плюс около 50 милиона долара в бонуси, според Forbes.


Поне загубата му ще бледнее в сравнение с 4-те милиарда долара, с които той срина пазарната стойност на Coca-Cola, когато премести две бутилки кока-кола от полезрението на камерите на пресконференция на Евро 2020 миналата седмица в Будапеща.

Станете почитател на Класа