Вандализират къщите на лидерите на Конгреса на САЩ заради помощите през пандемията

Вандализират къщите на лидерите на Конгреса на САЩ заради помощите през пандемията
  • Written by:  Е.Аврамов
  • Date:  
    04.01.2021
  • Share:

Домовете на републиканските и демократически лидери в Конгреса на САЩ са станали обект на посегателство от недоволни граждани след поредния неуспешен опит на депутатите да постигнат съгласие по пакета от мерки за стимулиране на икономиката на страната на фона на пандемията.


В събота неидентифицирани хора нарисуваха графити по дома на лидера на републиканското мнозинство в Сената Мич Макконъл в Луисвил, Кентъки. По-специално те написаха „Макконъл убива бедните" чрез действията си, а също така питат защо все още не са получили помощта, от която се нуждаят.


В четвъртък републиканците в Сената отново блокираха опита на демократите да гласуват за увеличаване на директните плащания на гражданите от 600 на 2000 долара като част от мерките за стимулиране на националната икономика. Увеличението преди това беше одобрено от Камарата на представителите.


Макконъл твърди, че законопроектът ще бъде от полза за богатите. Освен това той отново настоя, че увеличаването на чековете на 2000 долара трябва да се комбинира с други разпоредби, изисквани от президента Тръмп и с които демократите не са съгласни.


В отговор на действията на хулиганите Макконъл подчерта, че „подкрепя мирния протест, вандализмът и политиката на сплашване нямат място в нашето общество".


Преди това американските медии съобщиха, че домът на председателя на Камарата на представителите, демократката Нанси Пелоси, намиращ се в Сан Франциско (Калифорния), също е бил повреден от вандали. Неизвестни хора изрисували графити на вратата на гаража и са оставили прасешка глава в локва с изкуствена кръв.

Станете почитател на Класа